Священик розповів, чому в Луцьку потрібна дитяча церква

2
14
Священик розповів, чому в Луцьку потрібна дитяча церква
Розповіли, чим дитяча церква на вулиці Конякіна у Луцьку відрізнятиметься від дитсадків.

Про це стало відомо у середу, 24 квітня, на пленарному засіданні 56-ї сесії Луцької міської ради.

Нагадаємо, у Луцькій міській раді затвердили коригування проекту детального плану території 40-Ж-2 мікрорайону міста та вирішили, що там мають збудувати дошкільний навчальний заклад духовного виховання із храмом для дітей.

Раніше повідомляли, якою буде дитяча церква у Луцьку.

«Християнське виховання, благочестя, інституція сім’ї – сьогодні це дуже потрібно. У Луцьку це питання дуже актуальне. У нас є психотерапевти, психологи. Я обходив той район, питав у мешканців будинків, і люди просять якнайшвидше відкрити церкву», – сказав отець Віктор.

Депутат Луцькради Євгеній Ткачук розповів, що на Конякіна у Луцьку буде дошкільний навчальний заклад з релігійним напрямом.

«Туди без проблем можуть потрапити люди з обмеженими фізичними можливостями. Крім того, буде сквер з дитячим майданчиком», – розповів Ткачук.

Депутат Павло Данильчук поцікавився, чому дитячу церкву захотіли будувати саме на місці, де раніше планували звести дитячий садочок. Отець Віктор відповів:

«Справа в тім, що садочок там технічно не може бути. Питання з цим не вирішувалося, тому ми вирішили знайти альтернативу радянському садочку. Це буде місце, де мама з татом не лишатимуть дитину на цілий день, просто відходитимуть на деякий час. Себто, з дітьми весь час будуть священики, психологи та інші спеціалісти», – пояснив він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
14

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А церкву будувати буде "МП" чи ПЦУ?
Відповісти
А як щодо 35-ї статті Конституції?
І взагалі, з урахуванням кількості сексуальних скандалів серед кліру, напевно, безпечніше дитину на декілька годин з завсідниками бьуцегарні полишити, аніж з "священниками-спеціалістами".
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні