У Луцьку таки збудують дитячу церкву

3
-5
У Луцьку таки збудують дитячу церкву
У Луцьку на вулиці Конякіна таки збудують дитячу церкву.

Про це стало відомо у середу, 31 жовтня, під час пленарного засідання 48-ої сесії Луцької міської ради.

Нагадаємо, 25 липня на черговій сесії Луцької міської ради депутати змінили планування 40-го мікрорайону і тим самим погодили будівництво на вулиці Конякіна за рестораном «Вогнем і мечем» дитячої церкви. Зауважимо, досі там було передбачене будівництво дитячого садка, однак, за словами депутатів, місця для останнього там не вистачає.

Раніше це питання вже розглядали в мерії. Як йдеться у проекті рішення, після того як депутати дали дозвіл на коригування плану території, проект рішення розглянула архітектурно-містобудівна рада. Вона проект погодила. Від громадськості пропозиції не надходили. Тож депутати остаточно погодили будівництво. Вже пізніше лучани почали збирати підписи проти будівництва дитячої церкви.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Садочок тут і без ресторану не вліз би», - власник «Вогнем і мечем» Серватович

Натомість протоієрей Волинської єпархії УПЦ КП Віталій Собко пояснив, що є потреба у храмі, адже район, де збудують церкву, густонаселений і там немає православного храму.

Депутат Луцькради Євгеній Ткачук зауважив, що будівництво дитячої церкви може стати унікальним проектом.

«На попередніх сесіях ми вже підтримували цей проект рішення. Якщо нам вдасться збудувати цю церкву, буде шикарно», - сказав Ткачук.

Натомість депутат Павло Данильчук просив колег не підтримувати проект рішення, мовляв спершу потрібно провести громадські слухання, аби почути мешканців того району.

Так, рішенням сесії Луцької міської ради релігійній організації «Релігійна громада введення у Храм Пресвятої Богородиці української православної церкви Київського патріархату міста Луцька» таки надали дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування будівель громадських та релігійних організацій на вулиці Конякіна. До слова, орієнтовна площа земельної ділянки – 0,42 га.

Депутати підтримали проект рішення.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Більшого маразму ніж це,годі й шукати.Оце так пропозиція.Дійсно-спаси і сохрани...
Відповісти
Д@біли, бл@...
Відповісти
Невже це майбутнє наших дітех ходити сюди і молитися, це якийсь маразм
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні