У Європі на виборах Президента України – великі черги

0
2
У Європі на виборах Президента України – великі черги
У чергах до виборчої дільниці в Польщі, щоб проголосувати за кандидата у президенти України, люди проводять по півтори години. Також черги із 200 людей утворилися в Німеччині.

Про це пише видання «Наш вибір».

«На закордонній виборчій дільниці у Варшаві люди, аби проголосувати, чекають у черзі близько 1,5 години. Станом на 12.00 у Варшаві проголосували 1045 громадян України. Олександр Пустовий, секретар дільничної виборчої комісії закордонного виборчого округу у Варшаві: «Ми працюємо на максимальному рівні пропускної здатності комісії», – йдеться у дописі.

Черга у Варшаві
Черга у Варшаві


Велика черга зберігається також на виборчій дільниці у Кракові. За інформацією порталу UAinKrakow.pl, черга, що утворилась вранці на вулиці біля Генконсульства у Кракові, «збільшилася в кільканадцять разів» – розтягнулась до кінця вулиці і повернула за ріг.

За даними порталу, станом на 12:10 у Кракові проголосували 620 осіб із 10 133 зареєстрованих виборців.

Спокійніша ситуація у Гданську. За інформацією газети «Наш вибір», станом на 11:30 на дільниці проголосували більш як 375 осіб.

Загалом у Польщі утворено 4 виборчі дільниці: у Варшаві, Гданську, Кракові та Любліні.

Українці голосують у Польщі. Фото посла України в Польщі Андрія Дещиці
Українці голосують у Польщі. Фото посла України в Польщі Андрія Дещиці


Довгі черги утворили і на виборчих дільницях у Німеччині, яка є рекордсменом за кількістю дільниць за кордоном.

За даними «Європейської правди», у Німеччині утворено загалом 5 виборчих дільниць: у Берліні, Мюнхені, Франкфурті, Дюссельдорфі та Гамбурзі.

Велика черга утворилась до дільниці, розташованої у Посольстві України в Берліні. Вона ротягнулася майже до 200 метрів. У німецькій столиці в списках виборців – близько 17 тисяч людей.

Черга в Берліні
Черга в Берліні


У Мюнхені, де у списку виборців майже 30 тисяч людей, люди вишикувались у довгу чергу до приміщення Генерального консульства.

Черга в Мюнхені
Черга в Мюнхені


Черга утворилась і в Дюссельдорфі, де проголосувати можуть понад 20 тисяч українців.

Черга в Дюссельдорфі
Черга в Дюссельдорфі


Не легше проголосувати і у Франкфурті, де свій голос можуть віддати понад 13 тисяч українців. Постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба повідомив, що на дільниці «людей дуже багато». «Це черга внизу до ліфта, а на поверсі ще черга», – зазначив він у «Твіттері».

Дмитро Кулеба сфотографував чергу у Франкфурті
Дмитро Кулеба сфотографував чергу у Франкфурті

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні