Викладач луцького вишу претендує на премію імені Івана Франка

0
0
Викладач луцького вишу претендує на премію імені Івана Франка
Професор Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки претендує на престижну премію імені Івана Франка.

Про це повідомляє "Вісник+К".

На премію подали 27 наукових робіт, серед них і монографія доктора філологічних наук, професора Віктора Давидюка «Зачароване Полісся» у номінації «За вагомі здобутки (досягнення) у галузі україністики».

За перемогу змагатимуться вчені з України, Канади, Італії, Польщі та Сербії. В умовах російської агресії до участі у конкурсі не допускалися наукові роботи з РФ.

Книга професора, видатного українського фольклориста, автора понад 300 публікацій Віктора Давидюка вийшла друком у видавництві «Терен» 2018 року.

У ній йдеться про Західне Полісся та його населення крізь призму історії, археології, антропології, популяційної генетики, етнології, топономіки та фольклору. Окремо аналізується версія західнополіської батьківщини «Велесової книги». Подані факти істотно міняють дотеперішні уявлення про минуле краю та його мешканців.

Довідково: міжнародна премія імені Івана Франка заснована у 2015 року Міжнародним фондом Івана Франка, надається за наукові відкриття, здобутки та заслуги науковців світу у галузі україністики та соціально-гуманітарних наук. Премія визнана у 10 країнах світу.

Премія вручається щороку 27 серпня — у день народження Івана Яковича Франка. Кожен лауреат отримує грошову винагороду, золоту медаль із зображенням Івана Франка і диплом.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні