В Америці арештували понад сотню студентів фейкового університету

1
4
В Америці арештували понад сотню студентів фейкового університету
У США 129 індійських студентів арештували за вступ до фейкового американського університету.

Фейковий Університет Фармінгтона, місцеперебуванням якого в рекламних оголошеннях вказували штат Мічіган, був насправді "створений" агентами під прикриттям з Міністерства внутрішньої безпеки США. Про це пише ВВС Україна.

Метою спецоперації, що почалася у 2015 році, була спроба зловити іноземних громадян, які спочатку приїздили до США за студентськими візами та хотіли залишитися в країні, повідомляють американські ЗМІ.

Американські прокурори зазначають, що ті студенти, які вступили в університет, знали, що братимуть участь в незаконній схемі. Індійські чиновники наполягають, що цих людей могли просто надурити.

Міністерство закордонних справ Індії у суботу висловило занепокоєння арештом і висунуло вимогу допустити консулів до затриманих.

Для Університету Фармінгтона створили сайт, на якому можна побачити фотографії студентів у класах та бібліотеках, або у парку біля студмістечка.

На сайті рекламувалося навчання з платою у розмір 8,5 тисяч доларів на рік для студентів і 11 тисяч доларів на рік для аспірантів. У фейкового університету також була підроблена сторінка Facebook з календарем подій.

Документи суду, оприлюднені минулого тижня, показали, що співробітники Університету Фармінгтона були агентами під прикриттям з агентства імміграції та митного контролю (ICE).

"Кампусом" фейкового університету був офіс в передмісті Детройта.
Теги: студенти
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Таку схему давно винайшов співочий ректор поплавський зі своїм синком. Але в нас не садять потрібних людей, особливо тих хто ділиться із прокурорами.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні