«А Панда все говорив про Ісуса»: письменниця з Волині розповіла про святковий Київ

1
-2
«А Панда все говорив про Ісуса»: письменниця з Волині розповіла про святковий Київ
Прогулюючись у центрі Києва з родиною, письменниця Жанна Куява була змушена втікати від аніматорів, які настирливо віншували.

Про "різдвяну пригоду" жінка розповіла на своїй сторінці у Фейсбуці.

"На Різдво побували ми великою родиною на Софіївській площі. Щойно ми ступили на площу, як нас обступили зусібіч оті "перебиранці" у всіляких панд, кіндер-сюрпризів, зайців і, як же без них, дідів морозів і снігурочок. Деякі з них побачили, що ми не реагуємо, (ну, бо ми прийшли не на них дивитися), відсіялися, хоч і зі злісними коментарями, на кшталт, "можна била би хоть што-нібудь сказать". А один, як ми зрозуміли, нєубіваємо-нєпробіваємий, як учепився, то ледь до Михайлівського золотоверхого нас не провів. Причому, не вмовкаючи. Він нас віншував, вітав, посівав і, що головно, благословляв, безперестанку згадуючи Ісуса, який нас, попри все, любить, і зробить усе, щоб наші діти нас, матерів, теж любили так само, як Ісус усіх людей", - написала Жанна Куява.

За її словами, не допомогли навіть прямі прохання залишити їх у спокої.

"Спершу я попросила Панду відійти. Не помогло. Потім сказала: відчепіться! Нуль реакції. Ми не могли ні поговорити ні про що, ні роздивитися. Панда безкінечно говорила замість нас.

- Будь ласка, відійдіть від нас! - голосніше наполягла. - Дайте нам побути на самоті! Ви не чуєте, що ми просимо?

Панда навіть не блимнув (то був чоловік років за сорок), далі вів про Ісуса і про те, що якщо в мене немає дітей (Тарас був на руках у хрещеного, мого брата, а оскільки я така зла, то дітей і чоловіка в мене бути не може). Бо далі він бажав мені, ясна річ, доброго чоловіка і добрих, як Ісус, дітей", - розповіла жінка.

Не врятувала ситуацію навіть згода заплатити "Панді".

"Я подивилася йому в очі, усміхнулася й кажу:

- Я вашу тактику зрозуміла. Ви не відчепитеся, поки я не заплачу, - дістала пару гривень, дала йому з упевненістю, що нарешті почую хоч слово від рідної матері, яка не мала до мене доступу ось уже хвилин зо двадцять.

Але - дзуськи! Ми в буквальному сенсі мусили втікати, щоб Панда нарешті перекинувся на інших жертв свого шаленого й нестерпного словотворива. І він їх знайшов, будьте певні", - поділилася Жанна Куява.

"- Добре, хоч не дід мороз чи снігурочка, - видихнула я десь уже біля майдану Незалежності. - Бо то було б уже не свято, а ціла нєрвотрьопка", - написала жінка.

Довідково. Жанна Куява (25 січня 1980, с. Датинь Ратнівського району Волинської області) — українська журналістка, письменниця. Авторка романів «Нічниця», «Із медом полин», «Дерево, що росте в мені» та «Гордієві жінки».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Панда або кіндерсюрприз краще за діда мороза? Ото вже добре промиті мізки сучасною політикою. А якщо до неї причипився би Св. Миколай вона взагалі була б вдячна чи що? Я не розумію тих подвійних стандартів. Чим нав'язлива панда краша від нав'язливого діда мороза? Тільки тим, що по тб сказали, що дід мороз це пережитки союзу?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні