--> У популярному ресторані волинянку змусили заплатити за те, що робила фото | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У популярному ресторані волинянку змусили заплатити за те, що робила фото

32
-22
У популярному ресторані волинянку змусили заплатити за те, що робила фото
Волинянку змусили заплатити за фотосесію в заміському відпочинковому комплексі «Gosti».

Про це Elena Singaevich написала на своїй сторінці у "Фейсбуці".

Молода особа зазначає, що згаданого дня святкувала свій день народження. Каже, що інших варіантів, окрім цього закладу, навіть не розглядала, бо дуже вже імпонує їй кухня, природа навколо, ненав'язливий інтер'єр.

"Забронювали столик на 4-х осіб, все приготували, як замовляли. Ну і вирішила зробити собі й подругам подарунок, запросила знайомого фотографа, щоб зробив декілька знімків. І тут СЮРПРИЗ, до мене підходить адміністратор і повідомляє, якщо Ви робите в закладі фото на професійний фотоапарат, то треба закладу заплатити 1000 грн. М’яко кажучи, я була здивована. Настрій трішки зіпсували", - зазначає пані Олена.

"Тобто якщо я щось святкую в закладі і роблю фото на телефон, то це безкоштовно, а якщо я хочу своє свято закарбувати на фотоапарат, то заплатіть і потім свої чудові фото, які Ви оплатили по повній, покажіть друзям і зробіть нам рекламу. Отже, підсумок – це все було б зрозумілим, якби я не замовляла столик та приїхала зробити просто фотосесію, наприклад, заплатила, як за оренду фотостудії. А так це виглядає якось дивно для закладу такого рівня", - додає дівчина.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-22

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
просто пздц це взагалі законно? я ще думав там також зробиит свято...виходить за свог офотографа я ще маю платити?) ви охаміли там взагалі?)
Відповісти
на 2684 грн. - це дуже скромно, як для дня народження..., а мінус 1000 грн. - за фотосесію - взагалі мізерний....
Відповісти
1600 на 4ох це не мізерно.
Відповісти
Чому мізерно??????це державний прожитковий мінімум!!!! Це половина заробітньої плати середнього українця....ціна чека в україні в луцьку має бути 150гр на людину
Відповісти
Да ви прям олігарх. Можливо це була афтерпаті, чи просто чаювання. Яка вам різниця, скільки хто витрачає своїх фінансів на задоволення власних потреб? Цікаво, яку суму ви лишаєте у ресторані чи платите за дівчину(якщо ви чоловік) І взагалі, у статті акцент зовсім на інше...
Відповісти
Перепрошую, даний коментар адресувався особі вище
Відповісти
Прям одні «олігархи» коментують;)))
Відповісти
рівень журналістики вражає.лише новини з фейсбука.позорисько
Відповісти
Проте ,Ви ,читаєте та ще й найшли час прокоментуввти)
Відповісти
Це не новини позорисько а гості які перетворили державгий ліс на позорисько
Відповісти
Якби пані заздалегіть повідомила заклад про фотографа, то так би не дивувалася. Одна справа коли ви приходите поїсти, а інша коли з вами ще приходить людина з фотоапаратом чи камерою... Приходять до вас гості з фотографом, ви як відреагуєте?
Відповісти
Олег, Ви з «дуба впали» чи як?;)))
В теперішній час майже на всі святкування такого плану замовляють фотографа. Тут немає нічого дивного, людина 30 хв. «поклацала» і поїхала, а замовники матимуть спогад про той день у вигляді фото. . Ви певно з дому давно не виходили;)
Відповісти
Ні один нормальний заклад без дозволу не дасть фотографувати. Мало того, не кожен заклад погодиться на проведення фотосесії в якій він "засвітиться".
Відповісти
Назвіть хоч один, як Ви виразились, «нормальний заклад», де потрібен дозвіл на фото?
Ну окрім, ресторану, що обговорюємо в дані темі;)))
Відповісти
Що за поняття нормальний заклад???)))))поперше їх у нас не має.....подруге я плачу ,ая прихожу хай і тому радіють ,що люди приходять і платять в три дорога за їхні "шедеври"і кормлять їх і фінансують їхні таверни....людина прийшла і заплатила-вона права.....
Відповісти
Чому я маю когось про щось повідомляти....я заплатив 1600гривень.....якщо у европі про яку ви все знаєте і прийде людина і в генделику в лісі заплатить прожитковий мінімум людини в країні за місяць!!!!її дозволять все ,ще додому завезуть безкоштовно....людина заплатила 1600гривень а не 16
Відповісти
Це не в гості....це люди принесли гроші ,за які повинні виконувати всі забаганки....хто платить той і правий...це тільки в україні таке можливо-ліс це надбання народу....хто дозволив загородити таку територію народного лісу ,а за фото з яким вимагають 1000гривень...
Відповісти
Це повний брєдддд!!!!чого тути їхати,та забудьте про той піонерський лагер,хай самі там сидять....зажрались....після такого випадку нормальній людині яка цінує свої гроші не має що там робити....а чек на мін зарплату держави-це жахххх....це гостівське жлобство і породжують люди які оплачують ті чеки,а ціни там завищені на 50відсотків
Відповісти
Вважаю, що вас розвели на касу. А ви повелися.
Відповісти
На скільки я знаю , за фотосесію коли святкуєш банкет і в тебе є мінімальна сума на персону , не беруть кошти за фотографа, дівчина хотіла витратити мінімум коштів , і похизуватись в соц мережах фото із найкрутішого ресторану міста , вийшло що заплатила за фотографа бо ресторан не попередила, а звідки адміністрація мала знати , що персона яка замовила стіл на 4 осіб, припре, вибачте на слові фотографа, це правила закладу такі , і не варто осуджувати, як на мене!
Відповісти
Це був не бенкет, а вечеря на 4-ох дівчат, а з якої події - то вже їхня особиста справа. Не плутайте грішне з праведним.
І з чого Ви взяли що це «найкрутіший» ресторан??? Ви, певно, більше нічого цікаво і не бачили. Так, він позиціонує себе, як один з найкращих закладів міста, але «бути» і «говорити» - це абсолютно різні речі.
Хороші ресторани за рекламу дякують, а не позорять себе подібними ляпами в ФБ;))
Відповісти
До речі, читайте закони. Ніде і нікому не заборонено фотографуватись в закладах громадського харчування. Могло прийти хоч в чотири фотографи, присісти, замовити чай і клацати один одного досхочу;))))
Відповісти
По якому поняттю найкрутішому))))))))кафе при трасі!
Відповісти
Це не ресторан ....просте кафе але з цінами як у лондоні (в кожній країні своя одиниця грошова і прошу не переводьте) чек 1600грошових одиниць -на такого гостя їм треба молитись
Відповісти
Є закон в україні-ліс це народне добро....а правила закладу тільки в їхній дерев'яній хижині.....а територія лісу -це не заклад!!!!
Відповісти
Шо за абсурд. Це адміністрація при замовленні повинна попередити клієнта про якісь заборони. Ця дівчина неповинна платити ще за якісь дозволи. НЕ ТРЕБА БУЛО ПЛАТИТИ. ЦЕ ЗВИЧАЙНЕ ВИМАГАННЯ.
Відповісти
Подібні так звані ресторани інколи спалахують серед ночі, а власники дивуються чого так сталося. Перш ніж вимагати гроші, треба думати головою.
Відповісти
А от цікаво. чи у суб'єкта господарської діяльності зароеєстрований КВЕД на надання подібних послуг?
Відповісти
Якби це був фотограф від закладу, тоді все зрозуміло, а так це вимагання грошей за послуги, які не надавались!!! Навіщо взагалі погодились платити?!
Відповісти
Все вірно. Права споживача ніхто не відміняв. Закладом навалась послуга фотосесії? Ні. На якій підставі вимагають оплатити ненадану послугу???
Відповісти
Нема слів. Уявляю шок дівчини. Посиділи на 1600,а тут на тобі... Вивалюй ще 1000.Адміністрація, принаймні, повинна була попередити про те, що фотосесія платна, як тільки фотограф взявся за фотоапарат. І дівчина вже б вирішила, чи потрібно їй вивалювати ще тисячу гривень. А взагалі, то це якийсь ідіотизм. Дівчина пофотографувалася, виклала фото в нет-це ж безплатна реклама для закладу!!!
Відповісти
Читати до кінця!
Відповідає на подібне питання Ігор Лихошерст, ЮРИСТ:

Фото і відеозйомка в місцях громадського користування є цілком законною і не вимагає згоди людей, які потрапили в об'єктив. Такими місцями вважаються вулиці, ринки, ЗАКЛАДИ ГРОМАДСЬКОГО ХАРЧУВАННЯ, вокзали, аеропорти, різні відомства, організації охорони здоров'я, магазини тощо. Тобто в місцях, де особа не сподівається усамітнитися або вважає, що її ніхто не бачить і є сторонні їй люди. Причому зйомка законна, навіть якщо керівниками будь-яких з цих місць вона заборонена. Підстава просте: якщо місце відкрито для вільного відвідування, то і людина з фотоапаратом / камерою і т.п. може там перебувати і вести свою діяльність.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні