У луцькому соборі сотні вірян святкують Різдво. ФОТОРЕПОРТАЖ

1
-5
У луцькому соборі сотні вірян святкують Різдво. ФОТОРЕПОРТАЖ
Католики усього світу 25 грудня відзначають Різдво.

У римо-католицькому кафедральному соборі Святих Апостолів Петра і Павла у Луцьку – урочиста меса з нагоди Різдва Христового.

На святкове богослужіння прийшли віряни, священнослужителі, представники місцевої та обласної влади, зокрема голова Волинської ОДА Олександр Савченко, в.о. мера Луцька Григорій Пустовіт та його заступник Григорій Недопад. До святкування також долучився консул Генерального консульства Республіки Польща Пьотр Матусяк.

У соборі панувала атмосфера свята: люди щиро молилися під звуки органної музики, вітали одне одного й бажали твердої віри, здоров’я та мудрості.

Єпископ-ординарій Луцької дієцезії Римо-Католицької церкви Віталій Скомаровський привітав усіх присутніх зі святом та побажав прийняти Божий дар у своє життя:

«Народження Божого Сина – це подарунок. Якщо ми комусь даруємо щось, то це означає, що ця людина для нас є близькою. Дар іде від серця. Першим даром від Бога для кожного з нас є життя, що є плодом Божого задуму. Маючи величезні можливості, людство шукає нової отрути, якою можна вбити людину замість того, щоб будувати колодязі в Африці. Отець Небесний тому нам дарує свого Сина, який не лише може нас навчити те, що добре, а й може перемінити наше серце, навчити нас не тільки визнавати добро, але дати нам силу жити цим добром», – зазначив єпископ.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Навіть не думала, що в Луцьку є стільки католиків! Добре, що зробиои цей день вихідним
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні