Тиха свята ніч напередодні Різдва: як луцькі католики відзначали Святвечір. ФОТО

0
8
Тиха свята ніч напередодні Різдва: як луцькі католики відзначали Святвечір. ФОТО
У переддень католицького Різдва у костелі святих Петра і Павла відзначали Святвечір.

Ніч з 24 на 25 грудня для всіх християн західного обряду свята та дещо магічна, - пише ІА "Волинські новини".

Різдво у католиків святкується ширше, ніж Новий рік, і вважається головним сімейним святом з низки новорічних. Що примітно, святкують Різдво всі, навіть ті, хто не вірить в Бога і не ходить до церкви, адже це той самий день, коли за великим столом збирається вся родина.

Так, у луцькому костелі святих Петра і Павла атмосфера по-справжньому велична та святкова – до свята храм прикрасили живими ялинками та різдвяниками.

Утім, найбільше увагу присутніх привертала святкова шопка з яслами, де мирно спало новонароджене дитятко-Ісус.

Уранці цього дня в католицьких храмах служиться меса за чином Адвента, а затемна починається меса навечір’я Різдва.

Тихе освітлення костелу доповнювала щира молитва духівників, читання Святого Письма, звучання органу та піснеспіви.

Так, єпископ-ординарій Луцької дієцезії Римо-Католицької церкви Віталій Скомаровський зазначив, що все частіше у сучасному світі Різдво набуває комерційного відтінку, тож люди прикрашають оселі, а дітлахи чекають подарунків. Але найголовнішим, на думку священика, є розуміння того, що найціннішим подарунком на Різдво для кожного християнина є, власне, народження Спасителя Ісуса Христа.

Також єпископ наголосив, що сьогоднішня меса особлива, адже важливим моментом для духівників та вірян було традиційне вручення Вифлиємського вогню миру скаутами з національної організації «Пласт».

Нагадаємо, у 2017 році Верховна Рада ухвалила законопроєкт і офіційно оголосила 25 грудня вихідним днем. Поки що українці святкуватимуть Різдво Христове двічі. Священнослужителі наголошують: головне ‒ правильно його відзначити. Адже саме цього дня сталася велика для всього християнського світу подія ‒ народження Ісуса Христа.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні