Волинський волонтер розповів про фінансового генія, якого отруїли в Лондоні

0
-6
Волинський волонтер розповів про фінансового генія, якого отруїли в Лондоні
Волонтер, депутат Волинської обласної ради Костянтин Зінкевич поділився спогадами про бізнесмена Олександра Перепеличного, якого отруїли у 2012 році у Лондоні.

Костянтин Зінкевич розповів про урордженця Володимира-Волинського на своїй сторінці у «Фейсбуці».

Нагадаємо, детективи, які очолюють розслідування отруєння екс-офіцера Головного розвідувального управління (ГРУ) Росії Сергія Скрипаля і його доньки Юлії, підозрюють спецслужби Кремля у причетності до ще двох вбивств на території Великої Британії.

Співробітники відділу боротьби з тероризмом у Скотланд-Ярді вважають, що співробітники ГРУ РФ приїжджали до Британії в той час, коли відбувалися «підозрілі» смерті». Одна з них – раптова смерть у 2012 році під час ранкової пробіжки біля свого будинку у передмісті Лондона бізнесмена Олександра Перепеличного, якому тоді було 44 роки.

Олександр Перепеличний родом із Володимира-Волинського, із сім'ї лікарів.

«Із Сашком Перепеличним, старшим на два роки, ми зазвичай у шкільні роки їздили разом на різні олімпіади з фізики та математики, – пише Костянтин Зінкевич. – А ще Саша добре грав у футбол, виступав за міську команду Володимира-Волинського».

Волонтер і громадський діяч згадує: «Після перемог на Республіканській та Всесоюзній олімпіаді з фізики Сашка Перепеличного запросили до Києва у фізико-математичний інтернат. Згодом Саша вступив у московський фізтех, мрію багатьох із нас, так само «повернутих» на фізиці».

Про шлях Олександра Перепеличного у бізнес Костянтин Зінкевич розповідає так: «А далі, кінець 80-х – початок 90-х, дав можливість усім «смишльоним» заробити добрі гроші, тим більше у Москві. Саша, ще будучи студентом, почав торгувати комп’ютерами та іншими речами, паралельно піднімаючись як економіст, фінансист, аналітик. Молодого Олександра помітили і запрошували до роботи в банковій, інвестиційній сфері. Олександр здобув прізвисько «фінансового генія».

Як відомо Олександр Перепеличний заснував у Москві інвестиційний фонд. «Багато людей в Росії довірили Олександру свої кошти (а це сотні мільйонів доларів) для інвестицій, – пише Зінкевич. – Інвестував ці кошти Перепеличний дуже вдало. Наприклад, купував в Еміратах прибережні піски, де зараз уже стоять люксусові готелі і дають величезний прибуток. Клієнти були завжди задоволені, і до Олександра вишиковувалась черга із бажаючих, щоб він розпорядився їхніми статками і допоміг їх примножити».

Проблеми в бізнесмена почалися після світововї фінансової кризи 2008 року. «Люди, котрі давали Олександрові кошти для інвестицій, самі були вихідцями із буремних дев’яностих, тепер уже модними бізнесменами та членами уряду Росії. І вони вже не підбирали слів та методів, щоб Олександр повернув їм ті кошти, які з’їла криза», – розповідає волинський волонтер.

Що сталося пізніше, Костянтин Зінкевич дізнався з преси: «Перепеличний змушений був у 2010-му виїхати з родиною до Уейбріджа у Великобританії. Далі, читаючи із преси, знаємо, що він допомагав британським службам розслідувати і справу Магнітського, і фінансові корупційні потоки російського істеблішменту. А в 2012-му році Олександр Перепеличний, який не палив і не вживав спиртного, помер на ранковій пробіжці. Підозри на насильницьку смерть були відразу, але отруту в тілі знайшли лише через два роки».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні