--> У Володимирі-Волинському невідомі труять собак. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Володимирі-Волинському невідомі труять собак. ФОТО

0
-3
У Володимирі-Волинському невідомі труять собак. ФОТО
Як стало відомо, у Володимирі-Волинському на вулиці Поліської Січі 4-го березня місцеві мешканці виявили собачку, що вже близько півтора року живе на подвір’ї, у дивному стані: вона не могла іти і падала, очі зробилися скляними. Пані Ірина Адамова, що підгодовувала і доглядала за Ютою, взялася відразу рятувати песика.

Як розповіла Ірина Адамова БУГу, Юта прибилася до будинку ще близько півтора роки тому. Собаку стерилізували, вона спокійно реагує на людей. Спочатку Юта навіть боялася дорослих чоловіків, ймовірно, розповідає волонтерка, терпіла побої. Можливо – втекла від когось, можливо, вигнав хазяїн. Собачка дуже дружня. Після стерилізації їй вчепли ошийника і вона разом з Бобиком, який мешкає в дворі близько 4 років, стали місцевими улюбленцями.

Ввечері 3-го березня Юта була грайливою, згадує Ірина, а вже зранку 4-го березня жінка вискочила з квартири в чому була і поїхала до ветеринара. Вдалося знайти авто. Оскільки був ранній ранок, у Володимирі ще жоден ветеринар не працював. На щастя, взяв телефон ветеринар Сергій з Нововолинська, який погодився прийняти собачку.

Після довгої дороги, огляду та медичних маніпуляцій ветернар видав заключення: собаку отруїли певним хімічним препаратом.

Завдяки швидкій реакції Ірини та людей, які їй допомогли: Аліна Левкова, Тетяна Ханча та її чоловік Володимир, ветеринар Сергій Попович, Юта лишилася жива.

Собачка сильна і зловмисники не розрахували дозу препарату, сказав Ірині ветеринар. А ще, врятувало собаче життя те, що, не дивлячись, що песик дворовий, є перебірливим з харчами. Видно, добре годують.

Жінка не може спокійно говорити про випадок, адже їй дуже болить людська злість і байдужість. Як розповідає, подібний випадок з отруєнням собаки відбувся 4-го березня біля залізничного вокзалу у Володимирі. Проте, як говорять волонтери, цього песика не вдалося врятувати.

Безпритульні тваринки – це біль Володимира, говорить Ірина. Стерилізують їх сьогодні за кошти волонтерів, ніякого відлову не здійснюється, але він би не дуже би допоміг. Потрібні кардинальні рішення.

Все волонтерам сьогодні доводиться робити власними силами і коштом: лікувати і стерилізувати, шукати перетримкку, купувати ліки. Займаються цим ті, хто має небайдуже серце. Але в інших людей буває немає доброти і вони не відчувають відповідальності, тому трапляються такі ситуації.

Дуже жаль, що на них закривають очі правоохоронні органи за жорстоке поводження з тваринами, говорить Ірина.

Вирішити проблему безпритульних тварин можна створенням бази і реєстрацією домашніх тварин, розповідає волонтерка, а також, нарешті – притулком. Ще потрібно не закривати очі і штрафувати за погане поводження з тваринами та невиконання обов’язків хазяїна. Бо тварина – це відповідальність. Вона не повинна жити в поганих умовах і люди повинні це зрозуміти.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні