Скотланд-Ярд розслідує отруєння в Лондоні підприємця з Володимира

0
-2
Скотланд-Ярд розслідує отруєння в Лондоні підприємця з Володимира
Детективи, які очолюють розслідування отруєння екс-офіцера Головного розвідувального управління (ГРУ) Росії Сергія Скрипаля і його доньки Юлії, підозрюють спецслужби Кремля у причетності до ще двох вбивств на території Великої Британії. За даними інтернет-видання «Волинь24», один із загиблих – уродженець Володимира-Волинського, підприємець Олександр Перепеличний, який допомагав британським спецслужбам розслідувати російські фінансові потоки.

Про загадкові смерті у Лондоні повідомила з посиланням на газету «The Times» «Українська правда».

«Співробітники відділу боротьби з тероризмом у Скотланд-Ярді, які розслідують отруєння подвійного агента Сергія Скрипаля та його доньки Юлії, вважають, що співробітники ГРУ РФ приїжджали до Британії в той час, коли відбувалися «підозрілі» смерті», – йдеться в матеріалі «The Times».

Йдеться про бізнесмена Олександра Перепеличного, який помер у 2012 році під час ранкової пробіжки біля свого будинку у передмісті Лондона, йому було тоді 44 роки.

«Спочатку поліція повідомила про інфаркт. Але через 2 роки після його смерті компанія, у якій Перепеличний застрахував своє життя, ініціювала розслідування: у шлунку бізнесмена виявили отруйну речовину, яка міститься в рідкісній китайській рослині Гельземіум (Gelsemium Elegans). Симптоми отруєння цією речовиною схожі з аритмією», – пише видання.

Газета розповідає, що Перепеличний допомагав британським спецслужбам розслідувати російські фінансові потоки.

Другий випадок – смерть бізнесмена Скотта Янга, який випав із вікна своєї квартири в центрі Лондона. Скотт Янг був партнером російського олігарха Бориса Березовського.

За даними інтернет-видання «Волинь24», бізнесмен Олександр Перепеличний родом з Володимира-Волинського. Його батьки – відомі лікарі: мама – невропатолог, тато – хірург.

Олександр Перепеличний навчався у Володимир-Волинській школі №2, здобув хороші знання з математики, вступив у Московське вище технічне училище імені Баумана (перший і один з найбільших технічних університетів у Росії, диплом якого визнають у світі). Заснував у Москві інвестиційний фонд, в який вкладали гроші чимало російських олігархів.

Після фінансової кризи 2008 року емігрував у Швейцарію, де допомагав американцям укладати Список Магнітського – перелік осіб, що переслідували в Росії юриста Сергія Магнітського, який розкрив величезні розкрадання з держбюджету РФ, був несправедливо засуджений і помер у російській тюрмі.

Після цього Олександр Перепеличний переїхав у Велику Британію, де отримав право на проживання.

Довідково. Сергій і Юлія Скрипалі були отруєні нервово-паралітичним речовиною «Новічок» 4 березня 2018 року. У травні їх виписали з лікарні.
5 вересня британські прокурори назвали імена двох росіян, яких вважають виконавцями отруєння в Солсбері. Це – Олександр Петров та Руслан Боширов. Прокурори зазначили, що їхні справжні імена можуть бути іншими.
Журналісти дізналися, що одного з підозрюваних в отруєнні Скрипалів, який називав себе «Русланом Бошировим», насправді звуть Анатолій Чепіга. Він – полковник ГРУ і нагороджений званням «Героя РФ».
Колишній журналіст «Центру управління розслідуваннями» Сергій Канєв, який брав участь у розслідуванні, заявив, що Чепіга-Боширов брав участь в евакуації Януковича в Росію.
Другим підозрюваним, на думку журналістів, Олександром Петровим є військовий лікар і полковник ГРУ РФ Олександр Євгенович Мішкін. Журналісти виявили, що він неодноразово їздив в Україну, зокрема під час Майдану 2013 року, і до невизнаної Придністровської республіки.
Президент РФ нібито вручив Мішкіну нагороду у другій половині 2014 року. Люди, знайомі з його сім'єю, вважають, що Мішкіна нагородили за діяльність «або у Криму, або щодо Януковича».
Також у Bellingcat заявили, що співробітники ГРУ РФ Олександр Мішкін і Анатолій Чепіга брали участь у захопленні держустанов на Донбасі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні