--> Секрети молочного підприємства: як виготовляють йогурти, кефіри та молоко. ФОТОРЕПОРТАЖ* | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Секрети молочного підприємства: як виготовляють йогурти, кефіри та молоко. ФОТОРЕПОРТАЖ*

0
8
Секрети молочного підприємства: як виготовляють йогурти, кефіри та молоко. ФОТОРЕПОРТАЖ*
Молочні продукти повинні обов'язково бути у щоденному раціоні харчування кожної людини, оскільки вони забезпечують наш організм усіма необхідними поживними речовинами та вітамінами. На підприємстві «Галичина», що розташоване на Львівщині, усі відділи працюють для того, щоб забезпечити своїх споживачів продуктом найвищої якості – смачним, корисним та безпечним.

«ПАСТЕРИЗАЦІЯ ЗАБЕЗПЕЧУЄ ВИСОКУ ЯКІСТЬ ПРОДУКЦІЇ ПРОТЯГОМ УСЬОГО ТЕРМІНУ ПРИДАТНОСТІ»

Виробництво починається з доставки на підприємство натурального свіжого молока, зібраного у господарствах, з якими співпрацює компанія. Після проведення аналізів на якість та безпеку, молоко очищають, охолоджують та скеровують на пастеризаційно-охолоджуючу установку.

«Пастеризація потрібна для того, щоб забезпечити високу якість продукції протягом усього терміну придатності. Завдяки цьому процесу у молочній продукції не розвивається стороння мікрофлора, а після заквашування пастеризованого молока спеціально підібраними заквасками ми отримуємо йогурти та кефіри, які містять корисні для здоров’я споживачів мікроорганізми. Тому я впевнена в якості та свіжості усієї нашої продукції, яку і сама завжди залюбки споживаю», – пояснює головний технолог компанії «Галичина» Марія Шпур.

На усіх етапах виготовлення продукції проводиться лабораторний контроль та усі необхідні аналізи кожного виду продукції, які засвідчують, що продукція відповідає всім поставленим вимогам до якості та безпечності. Також уся продукція проходить лабораторний контроль перед фасуванням та перед відвантаженням з підприємства до кінцевого споживача.

ПРАВИЛА НА ВИРОБНИЦТВІ, ЯКІ УНЕМОЖЛИВЛЮЮТЬ ПОМИЛКИ

Як зазначає начальник відділу системи менеджменту безпечності харчових продуктів Сергій Стецьков, у більшості випадків причиною скарг споживачів щодо якості молочної продукції стає порушення температурного режиму при зберіганні або реалізації продукції.

Найвищим завданням підприємства є забезпечення споживача смачною, високоякісною та безпечною молочною продукцією. Це досягається завдяки цілому комплексу процедур, методик, інструкцій та постійному навчанню працівників. Весь персонал завжди проходить перевірку перед початком роботи. Працівник може потрапити до цеху лише після того, як зніме верхній одяг, прийме душ та одягне санітарний одяг: шапочку, халат, та робоче взуття.

Усе виробництво продукції компанії автоматизоване, управління технологічними процесами ведеться за допомогою спеціального програмного забезпечення та контролюється навченим персоналом.

Олена ЯКОБЧУК
Фото автора


Довідково. Молочна компанія «Галичина» – одне з найбільших молочних підприємств в Україні, розташоване на Львівщині. Компанія заснована у 1998 році. На сьогодні є одним з лідерів із виробництва кисломолочної продукції та один з найбільших виробників йогуртів в Україні. Її продукцію можна придбати у всіх регіонах України та навіть за кордоном. 87% сировини підприємство отримує з фермерських господарств, що забезпечує високий вміст білка, якісні показники молока та виготовленої продукції. 40% молока є походить із Карпатського краю, а саме з Івано-Франківської та Львівської областей. Решта – із Волинської, Тернопільської, Черкаської, Хмельницької, Вінницької областей. Завод молочної компанії «Галичина» оснащений сучасним європейським обладнанням таких відомих міжнародних компаній, як: Tetra Pak (Швеція), ALFA LAVAL (Швеція), GЕА (Німеччина), Оbrам (Польща), ТEWES-BIS (Польща), ТEWES-KLIMA (Польща).
Так відбувається маркування продукції
Так відбувається маркування продукції



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні