Вулиці Луцька поки не будуть перейменовувати

3
-1
Вулиці Луцька поки не будуть перейменовувати
У Луцькій міській раді відклали перейменування вулиць Луцька на декілька місяців.

Про це стало відомо у середу, 31 жовтня, під час пленарного засідання 48-ої сесії Луцької міської ради.

Нагадаємо, в рамках закону про декомунізацію в Луцьку хочуть перейменувати 17 вулиць та два провулки.

Зокрема, вулицю Боженка хочуть перейменувати на Магістральну, Говорова – на Павла Чубинського, Корнійчука – на Новодворської, Красовського – на Галини Коханської, провулок Красовського – на Галини Коханської, Молодогвардійську – на Межову, Нікішева – на Михайла Вербицького, Панфілова – на Повстанську, Революційну – на Акацієву, Макаренка – на Долинну, Островського – на Сірої Дивізії, Швецової – на Новоброварну, Папаніна – на Арсена Річинського, Ярощука – на Святого Миколая, провулок Червоноармійський – на Черешневий, Воїнів-інтернаціоналістів – на Воїнів-афганців, Федорова – на Воїнів-добровольців, Гастелло – на Люблінську, Ватутіна – на Ліщинову.

Перейменувати хочуть і провулки. Зокрема провулок Красовського пропонують назвати в честь Галини Коханської, а Червоноармійський перейменують у Черешневий.

«Ми всі знаємо, що наближаються вибори і за місяць нам буде складно це зробити. Тому бажано цей процес перейменування нам завершити до кінця грудня місяця. Закон про декомунізацію є чинним, і Луцьк чи не єдине місто, яке не довело процес до завершення», - виступив депутат Микола Федік.

Під час сесії виступила представниця Інституту національної пам’яті Леся Бондарук, яка розповіла, що вулиця, названа в честь Юхима Ярощука, першочергово підлягає перейменуванню.

«Потрібно перейменовувати вулиці, названі в честь людей, які мали посади у комуністичних партіях. Юхим Ярощук був секретарем Рожищенського народного комітету КПУ, також був членом ревізійної комісії КПУ», - зауважила Леся Бондарук.

Натомість ветеран волинського радіо Василь Федчук вважає, що перейменовувати вулицю Ярощука на честь святих – неправильно, а тому просить депутатів не змінювати найменування вулиці.

«Історія Волині не пробачить, якщо ім’я Юхима Ярощука зникне з карти Луцька. Таких велелюдних похорон не бачила вся Україна. З цього зрозуміло вияв пошани до нього. Вирішуйте самі, це буде на вашій совісті. Але називати вулиці іменами святих – такого в світі немає, ви будете перші», - виступив Василь Федчук.

Так, депутати вирішили залишити цей проект рішення на доопрацювання.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Про перемейнування вулиці Ярощука базікають ті люди, які йому й в підметки не годяться. Була така епоха, були люди. Часу для життя вибрати не можна. Луцьк з 1971-го по 1991-й роки збільшив населення вдвічі - зі 100 тисяч до 200 тисяч осіб. Це свідчить про те, що розвивалась промисловість, будувалось житло. І тут, раптом, лопає презерватив і народжуються такі видатні місцеві діячі, як Бондарук Леся, Паша Данильчук... Бог подарував нам щастя... Не зайвим був би аборт...
Відповісти
Прочитайте книгу спогадів волинян про Юхима ЯРОЩУКА . ІІ підготував письменник Андрій Бондарчук --колишній нардеп Украіни . Й ВАМ стане багато що відово про цю постать в історіі краю.
Відповісти
ЧОМУ ТАК ШВИДКО ЛЮДИ ЗАБУВАЮТЬ ВСЕ ДОБРЕ , ЩО ЗРОБИВ ДЛЯ ВОЛИНІ ЮХИМ ЯРОЩУК ?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні