Російська православна церква назвали рішення Константинополя антиканонічним

0
-4
Російська православна церква назвали рішення Константинополя антиканонічним
Українська православна церква прокоментувала рішення Синоду так: "Схоже на те, що Константинопольський патріархат свідомо стає на шлях розколу світового православ'я".

Протоієрей Української православної церкви Олег Точинський переконаний, що розкол таки може статися. Про це він заявив у ток-шоу "Протилежний Погляд LIVE" 12 жовтня, - пише ІА Конкурент.

"Звичайно, може. Адже питання розділення українського православ'я – це не є питання двох тижнів чи двох місяців. І це не є питання відносин двох держав, як дехто вважає. Питання набагато глибше. Через розкол пошкоджена природа церков. Ми сьогодні бачимо, що в цієї групи людей, які відкололися, які сформували УАПЦ, УПЦКП, є якесь певне бажання, аби об'єднуватися. Але шлях і той варіант, який вони обрали для себе, дещо, на нашу думку, є хибним", – зазначив він.

Із його слів, проблема стосується всіх помісних церков, вона занадто велика і вийшла за межі України.

"У цю ситуація вплутано дуже багато людей, які щиро вірують і сповідують. Є практика, яка була наведена на другому Вселенському Соборі, коли його рішенням було надання автокефалії Кіпрській православній церкві. На нашу думку, це є нормально, це та норма, до якої ми маємо прагнути. Не може одноосібно одна помісна церква вирішувати питання трьох", – зауважив Точинський.



Як повідомляли раніше: 11 жовтня Синод Вселенського патріархату схвалив рішення надати Томос про автокефалію православній церкві в Україні. Після рішення Синоду Вселенського патріархату щодо надання Томосу про автокефалію буде скликано у Києві Собор за участю архієреїв УПЦ КП, УАПЦ, а також УПЦ МП, які звернулися до Вселенського патріарха з проханням про Томос. Собор здійснить церковне об'єднання, утворивши єдину помісну УПЦ, та обере її предстоятеля.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні