Митрополит Михаїл розповів про перейменування російської церкви

1
-5
Митрополит Михаїл розповів про перейменування російської церкви
Митрополит Луцький та Волинський Михаїл розповів, що буде з архієреями, які не підтримують надання Томосу Українській Церкві та не приїдуть на об'єднавчий Собор.

Про це говорили під час прямого ефіру суспільно-політичного ток-шоу "Протилежний Погляд LIVE" на телеканалі "UA:Волинь", пише ІА "Конкурент".

Сьогодні в Україні поняття трьох конфесій вже немає. Всі архієреї, які є в Україні, є архієреями Вселенського Престолу.

Нагадаємо: скасуванням акту 1686 року скасована адміністрація Московською церквою Київської митрополії і всіх єпархій в Україні. Відтак, УПЦ Московського патріархату в Україні фактично не існує.

Зі слів митрополита Михаїла, ті архієреї, які не приїдуть на Собор і не підпишуться, повинні визначитися, до якої Церкви вони належатимуть в майбутньому.

"Вони будуть вимушені створити нову конфесію окремо чи декілька нових конфесій... Частина, звичайно, перейде під управління Російської Православної Церкви. А якщо вже назва об'єднаної церкви буде обрана і зафіксована Українська Православна Церква, то в них залишиться прийняти на себе одну назву – або якусь вигадати особливу, або прийняти назву Російська Православна Церква в Україні", – розповів владика.

Ведучий ток-шоу "Протилежний Погляд LIVE" Тарас Шкітер зауважив, що навряд чи ці архієреї захочуть називатися Російською Православною Церквою. На що митрополит Михаїл відповів, що навіть якщо назва буде іншою, всі розумітимуть, що це російська церква.

"Придумають якусь назву, але всі будуть розуміти, що це російська церква, на зразок, як в нас були заправки "Лукойл", тепер переназвали, власник той самий, вже тепер не "Лукойл" називається, але та сама заправка, яка належить бізнесменам Російської Федерації... Я думаю, що тут якусь назву придумають, щоб вона не так різала очі і слух... За ними залишається право обрати ту назву, яку вони хочуть. Насильно їм назву ніхто не запропонує", – додав Митрополит Луцький та Волинський.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Бог, то - правда, хай правда прийде на Україну!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні