Учні луцького ліцeю №3 вручили смаколики бійцям АТО. ФОТО

0
2
Учні луцького ліцeю №3 вручили смаколики бійцям АТО. ФОТО
Вчителі, учні й батьки Луцького ліцею №3 привітали із Днем захисника України бійців, які перебувають на лікуванні в Луцькому гарнізонному військовому госпіталі. Делегація дітей побувала в госпіталі у п’ятницю, 12 жовтня.

Протягом кількох днів учні та батьки зібрали три величезні пакети солодких подарунків, вклавши в них паперових голубів з побажаннями миру, які діти писали на Всесвітній день миру.

Дівчата 2-Б класу в супроводі матусь та класного керівника Світлани Колеснікової організовано віднесли пакунки до госпіталю.

Там школярок зустрів заступник командира батальйону з роботи з особовим складом Юрій Кабак. Він провів для допитливих дітлахів екскурсію: показав палати, масажну кімнату, стоматологічний кабінет.

Учні, все не вгаваючи, просили показати їм військових у формі. Зустрівши хлопців у звичайних футболках та спортивках, не відразу зрозуміли, що це і є бійці. З натовпу сором’язливо хтось запитав: «А де ваша форма?»

Не встигнули військові щось відповісти, як з дитячих уст одне за одним посипалися питання: «А скільки вам років? А чому ви сюди потрапили? А вам ще довго тут бути? А ви в танку були? А вас там багато? А зараз мало? А коли закінчиться війна?» І на всі почули вичерпні відповіді.

Далі учні рушили до палат військовослужбовців-жінок. Наталія Корець, яка проходить курс лікування, не встигла оговтатися, як діти наввипередки і її засипали запитаннями. Вловивши «А чого ви пішли на війну?», дівчина з впевненістю відповідає: «Щоб війна не дійшла до вас».

Мама двох дочок Ірина Тимасевич обіймає дівчаток і, не стримуючи сліз, дякує, що провідали її. «Ми боремося, щоб ви жили в мирній країні, щоб ви дбали про неї, коли підростете», – наставляє дітей жінка.

На завершення екскурсії учениці вручили пакети зі смаколиками заступнику командира з тилу госпіталю майору Олегу Березняку.

«Разом із голубами миру та дарунками від учнів та батьків ми хочемо побажати міцного здоров’я, щастя, добра, миру та Божої ласка», – по-дитячому щиро вітає бійців учениця 2-Б класу Анна Маковська.

Олег Березняк повідомив, що пакети відправлять в Покровський госпіталь, що в Донецькій області.

Олена ЯКОБЧУК
Фото автора


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні