Пастор із заходу України домагався дітей у США

0
Пастор із заходу України домагався дітей у США
Пастора із села Збуж Рівненського району Василя Кравчука звинуватили у сексуальних домаганнях до неповнолітніх. Чоловік визнав свою вину, тож його позбавили сану й відлучили від церкви.

Про це повідомили у прес-службі Рівненського обласного об'єднання Української церкви ХВЄ, пише ZAXID.NET.

За інформацією пастора Рассела Коретса, Василь Кравчук упродовж 25 років подорожував по церквах США з проповідями й там домагався неповнолітніх – як хлопчиків, так і дівчаток.

«Я спілкувався з багатьма особами, які є жертвами, і ці факти, про які я дізнався, є жахливими, і їх достатньо, щоб ця особа сиділа у в'язниці до кінця свого життя. Йдеться про неповнолітніх і реальне сексуальне насильство. Згідно зі свідченнями потерпілих, ці злочини тривають 25 років», – написав Рассел Коретс у Facebook.

Для з’ясування всіх обставин служителі церков на Рівненщині зібрали комісію й 18 квітня запросили на неї Василя Кравчука. Пастору надали зібрані докази щодо його злочинів і висловили біблійну оцінку. Він визнав свою вину.

«Обласна пресвітерська рада після ознайомлення з наданими матеріалами та відповідного обговорення прийняла рішення – на основі зібраних свідчень і, керуючись Святим Писанням, позбавити Василя Кравчука сану пастора, відсторонити від всіх служінь, відлучити від церкви», – повідомили церковні служителі.

У прес-службі поліції уточнили, що заяву щодо Василя Кравчука зареєстрували й наразі з’ясовують усі обставини злочинів.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні