Чому волинські ветеринари їдуть працювати за кордон

0
5
Чому волинські ветеринари їдуть працювати за кордон
Ветеринари з Волині вибирають роботу за кордоном через низький рівень зарплат на Батьківщині. Окрім того, середній вік працівників галузі у регіоні - 55 років.

Про це розповів очільник Держпродспоживслжби на Волині Богдан Лозинський, пише інфомаційне агентство "ВолиньPost".

За словами посадовця, порівняно із минулим роком, ситуація із фінансуванням дещо покращилася - тепер його виділяють із держбюджету та без затримок. Для порівняння – із обласного бюджету минулоріч виділили 24 мільйонів гривень, а цього року із держбюджету – 31 мільйон гривень для області.

"На 2019 рік у держбюджеті знову планують 1,2 мільярди. Та якщо врахувати, що середня зарплата близько 4 тисяч гривень… У нас останніми роками молоді спеціалісти не приходять, за 5 років прийшли хіба зо п’ять людей у головне управління. У лікарнях та лабораторіях середній вік працівників 55 років, служба дуже старіє, а молодь не йде через низьку плату", - розповів посадовець.

"Молоді фахівці після завершення вишів їдуть за кордон, бо поляки вже з десяток років пропонують дуже хороші гроші та ще й автомобіль і житло. Переламати цю ситуацію можна виключно через підвищення зарплати. Навіть логічно припустити – за часи незалежності кількість працівників ветлікарень і лабораторій скоротили в 10 разів, а заробітна плата не зросла пропорційно", - додав Лозинський.

За його словами, у Держпродспоживслужбі теж відчувають нестачу кадрів - в управлінні контролю за дотриманням санітарного законодавства половина вакансій вільна. В управлінні безпечності - 50 вільних місць зі 122 місць штату, хоч зарплата тут значно вища, ніж у ветеринарів.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні