--> «Вона не сиділа у черзі»: у луцькій амбулаторії прокоментували скандал із хворою дитиною | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Вона не сиділа у черзі»: у луцькій амбулаторії прокоментували скандал із хворою дитиною

0
-2
«Вона не сиділа у черзі»: у луцькій амбулаторії прокоментували скандал із хворою дитиною
Головний лікар Луцького центру первинної медико-санітарної допомоги №1 Лідія Кривдік прокоментувала заяви лучанки про те, що її дитина захворіла після відвідування лікаря в амбулаторії сімейної медицини на Бенделіані, 7.

Про це пише Перший.

Нагадаємо, лучанка Альона Дудка скаржилась, що привела у медзаклад здорову дитину, аби зробити щеплення, а наступного дня та захворіла на бронхіт.

За словами лікаря, за один день неможливо захворіти на бронхіт, адже інкубаційний період триває від чотирьох днів до тижня. Лідія Кривдік розповіла, що швидше за все дитина була простуджена раніше, тож те, що симптоми хвороби проявились саме після візиту в медичний заклад, є збігом.

«Альону Дудку прийняли без черги, вона не сиділа в черзі. У нас є попередній запис. Люди записуються в реєстратурі і беруть талончики. До педіатрів ідуть по 50 людей до одного лікаря. Ми мусимо їх приймати, йдемо на поступки. Наші лікарі ледь живі приходять з прийому. Згодом будуть електронні черги, тоді буде по 20 людей на прийом», – повідомила медик.

Лікар пояснила, що наплив людей великий через те, що багато школярів проходять медогляди та роблять щеплення. До того ж, найбільше пацієнтів о 10-12-й годині, тоді як вранці чи після обіду порожні кабінети.

Нестачі штатних одиниць також немає. Справа в тому, що один лікар у декреті, інша перебуває у відпустці по догляду за дитиною.

Лідія Кривдік також спростувала дані про те, що діти у чергах сидять поруч із хворими пенсіонерами. Мовляв, кабінети, де приймають дорослих, розташовані в іншій частині амбулаторії.

«Нема там ніяких бабусь, які кашляють», – зауважила жінка.

За її словами, дітей з високою температурою у чергах також немає, оскільки до таких лікарі приїжджають додому.

Лідія Кривдік додала, що в амбулаторії зараз триває ремонт за кошти Світового банку. До кінця року у медичному закладі облаштують ще 10 кабінетів для прийому хворих. Завдяки цьому зменшаться черги та покращиться якість надання послуг.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні