На Київщині дитина захворіла на тяжку форму правцю

0
5
На Київщині дитина захворіла на тяжку форму правцю
У Київській обласній дитячій лікарні перебуває у тяжкому стані хлопчик, у якого виявили класичний правець.

Про це повідомляє видання Моя Київщина із посиланням на Департамент охорони здоров'я Київської ОДА.

11-річний хлопчик з Бориспільського району нині знаходиться у Київській обласній дитячій лікарні на апараті штучної вентиляції легень з діагнозом ”класичний правець тяжкої форми”.

28 серпня він наступив на іржавий цвях. Після звернення до медиків за місцем проживання та отримання медичної допомоги повернувся додому.

Уже 3 вересня у хлопчини почалися судоми, і його терміново доправили до Бориспільської Центральної районної лікарні, а після підтвердження діагнозу - до обласної дитячої лікарні.

Там одразу ввели імуноглобулін, і хлопчика оглянув доцент кафедри дитячих інфекційних хвороб Національного медичного університету ім. Богомольця, який надав свої рекомендації щодо лікування.

Спочатку дитині стало краще, однак раптом хвороба стала стрімко прогресувати.

Основною причиною розвитку правця після отримання травми лікарі називають відсутність профілактичних щеплень проти цієї інфекції.

Довідково:

Правець - це небезпечне інфекційне захворювання, яке вражає нервову систему і викликає сильні судоми м'язів. У багатьох випадках хвороба закінчується летально.

Згідно з календарем профілактичних щеплень, планова адсорбована кашлюково-дифтерійно-правцева вакцина здійснюється малюкам у 2, 4, 6 та 18 місяців. Щеплення АДП роблять у 6, 16 років, а також наступні кожні 10 років здійснюють вакцинацію АДП-М.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні