Новий підвид коронавірусу вже підтверджено на заході України

0
Новий підвид коронавірусу вже підтверджено на заході України
У пацієнтів з чотирьох областей України підтвердили мутацію варіанту Covid-штаму Omicron ХВВ.1.5, який ще називають «Кракеном». Про це повідомляє Центр громадського здоров’я (ЦГЗ) МОЗ України.

Зокрема, варіант Omicron XBB.1.5 циркулює вже на території Сумської, Закарпатської, Тернопільської та Одеської областей.

У Центрі громадського здоров’я зазначають, що фахівці прогнозували такий розвиток події, оскільки кожна нова мутація коронавірусу SARS-CoV-2 витісняє собою попередню.

«Сам по собі Omicron хоч і переноситься легше, проте має здатність передаватися швидше. Це додатково навантажує медичну систему. Аби захистити себе та своїх близьких потрібно вакцинуватися та робити бустерні щеплення», – йдеться в повідомленні.

У ЦГЗ нагадують, що для щеплення проти Covid-19 не потрібно мати декларації з сімейним лікарем – достатньо просто прийти до найближчого медзакладу або Центру вакцинації.

Перед вакцинацією не треба проходити обстежень, приймати специфічні ліки або дотримуватись дієти, воно безоплатне та ефективне.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні