Шведи презентували авто без керма і педалей. ВІДЕО

0
4
Шведи презентували авто без керма і педалей. ВІДЕО
Шведська компанія Volvo презентувала концепт авто 360с, яке не має керма і педалей.

Автомобіль оснастили системою безпілотного керування п'ятого рівня. Може самостійно рухатися дорогами загального користування, - пише gazeta.ua.

За безпечний рух автомобіля відповідає багато камер, радарів і лидаров, а також навігаційна система з картами високої точності. Розробили систему оповіщення водіїв інших автомобілів про дії безпілотника. Зокрема, 360c використовуватиме звукові ефекти і різнокольорову підсвітку окремих елементів автомобіля.

Інтер'єр 360с може трансформуватися. Перша модель - мобільна спальня. У цьому випадку автомобіль рухатиметься плавно, але швидко. У спальне місце інтегрована спеціальна ковдра. Вона працює, як триточковий ремінь безпеки для лежачого положення пасажирів.

Авто також може стати мобільним офісом, вітальнею або приміщенням для розваг.

Концепт-кар оснастили електричною силовою установкою. Електромотори 360с живить блок літій-іонних батарей. Вони рівномірно розподілені під підлогою автомобіля. Запас ходу на одній повній зарядці складе близько 300 км.

Теги: авто
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні