Чоловік помилково отримав у 100 разів більшу зарплату

0
2
Чоловік помилково отримав у 100 разів більшу зарплату
Австралієць помилково отримав у 100 разів більшу зарплату, ніж мав би.

Причина - кома, випадково поставлена не в тому місці, - інформує ВВС Україна.

Австралієць повинен був отримати заробітну плату у розмірі 4 921 австралійський долар та 76 центів, але роботодавець помилково перевів на його рахунок у 100 разів більшу суму: 492 тисячі 176 австралійських доларів (приблизно 360 тисяч американських доларів).

Чоловік не піддався спокусі витратити випадково отримані кошти і вже через місяць повернув їх назад.

В Аудиторському бюро Північної території Австралії кажуть, що він хотів зробити це ще раніше, але не зміг: чоловік живе у віддаленій місцевості і щоб здійснити повернення, мав дістатися узбережжя.

Чиновники кажуть, що переплату австралієць отримав через одразу дві людські помилки: спочатку хтось неправильно ввів суму операції, а потім неправильно зрозумів попередження системи.

Ця лише одна із 743 випадкових переплат, які жителі Північної території Австралії отримали у період з липня минулого року по січень 2018 року, сказано у доповіді аудиторського бюро.

За оцінками спеціалістів, близько 767 тисяч доларів, що були помилково переведені жителям регіону, так і не були повернуті.

Представники влади кажуть, що подібні помилки трапляються приблизно у 0,2% транзакцій, які проводяться у Північній території щороку.

Планується, що найближчим часом систему, через яку здійснюються виплати, вдосконалять, аби запобігти подібним переплатам.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні