Кому з українців можуть заблокувати зарплату через неявку до ТЦК

1
Кому з українців можуть заблокувати зарплату через неявку до ТЦК
Після появи нового законопроєкту про мобілізацію в суспільстві жваво обговорюють одну зі скандальних його норм про заборону ухилянтам розпоряджатися власними коштами, які, наприклад, розміщені на банківських рахунках або банківських картках.

Про це розповів авторитетний економіст Олег Пендзин, пише ТСН.

"Я вважаю, що коли дійде до обговорення, то вони (автори законопроєкту – Ред.) пояснять, про що йдеться, – каже Олег Пендзин. – ТЦК матимуть повноваження без оформлення адмінпротоколу накладати штраф. А накладення штрафу, який не сплачується протягом встановленого законодавством терміну, автоматично заносить порушника до Єдиного реєстру боржників. Через такий механізм вони збираються задіяти цей реєстр. Це єдиний спосіб забезпечити конституційність такого інструментарію. Тобто вони хочуть надсилати людині повістку електронною поштою. Людина не з’явилася в установлений термін (до ТЦК – Ред.), на неї наклали штраф у розмірі декількох тисяч гривень. Не знаю, які вони визначать терміни для погашення. Якщо штраф не сплачений, людина потрапляє до реєстру боржників. Якщо людина потрапляє до цього реєстру, то щодо неї починає працювати виконавча служба, яка може заблокувати рахунки, заборонити розпоряджатися майном. Тобто хочуть зробити такий механізм".

За словами Олега Пендзина, в остаточному варіанті цей законопроєкт, можливо, буде дещо іншим.

"Вони всі політики. Вони всі шалено бояться поставити хрест на своїй політичній кар’єрі. Те, що там написано (в законопроєкті – Ред.), – це жах і сльози. Я думаю, що ця норма зникне. Як і величезні штрафи, про які йдеться", – каже економіст.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Зелені дуріють перед своєю кончиною.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні