Збудували чорнобильцям село і назвали його Волинське. КОЛИ НЕ БУЛО ІНТЕРНЕТУ

0
1
Збудували чорнобильцям село і назвали його Волинське. КОЛИ НЕ БУЛО ІНТЕРНЕТУ
Є на Київщині село, яке будували волиняни і навіть назвали його Волинським. А як відкривали, то навезли туди навіть свиней…

657 трудівників колгоспу «1 Травня» з села Опачичі Чорнобильського району святкують новосілля, пише газета «Радянська Волинь» від 26 серпня 1986 року. Волиняни збудували оселі для переселенців із чорнобильської зони. Люди залишили свої оселі у враженому атомом селі Козичанка Чорнобильського району і переїхали жити під Київ.

Новосілля святкували разом із волинянами, бо волинські будівельники (колектив «Волиньпромбуд») зводили хати для мешканців нового села.

Ще під час будівництва населений пункт назвали Волинським. Довго він таким залишався. І тільки 1991-му село отримало назву Нові Опачичі.

«Ми були приємно вражені, коли побачили, що для ведення господарства нам завезли все необхідне. Зручно й те, що різні промислові товари повсякденного попиту можна придбати в автолавках, які прибули сюди з Волині», цитує газета голову виконкому сільської ради Волинського М. Хоменка.

У 1986-му, йдеться у репортажі з Волинського, для переселенців збудували не тільки оселі, а й їдальню, яку теж назвали «Волинська», лазню, комплексний приймальний пункт. У селі навіть була вулиця Луцька.
У серпні 1958 газета Радянська Волинь рясніє репортажами з села на Київщині
У серпні 1958 газета Радянська Волинь рясніє репортажами з села на Київщині
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні