Розповіли, чому атовець у Луцьку хотів себе спалити. ВІДЕО

7
4
Розповіли, чому атовець у Луцьку хотів себе спалити. ВІДЕО
Побратими атовця, який у Луцьку хотів себе спалити, розповіли про причини.

Хотів підпалити себе через байдужість влади, - йдеться у сюжеті 12 каналу.

Побратими луцького атовця, який хотів вчинити самопідпал під міською радою, запевняють, що хлопець не мав на меті робити теракт.

Кажуть, бійця з позивним "Ганс" обурило рішення міських владців про перенаправлення п'яти мільйонів гривень з будівництва реабілітаційного центру для учасників бойових дій на завершення робіт у 27-й школі.

Перед тим, як облити себе бензином, хлопець записав аудіо-зверення до своїх друзів-атовців. У якому пояснив причину такого вчинку.

"Я зараз знаходжусь під стінами Луцької міської адміністрації, яка нам не виділила бабки. Короче, я за**ався хлопці, ця вся х**ня мене. Впаяло. В таких якихось двіженіях, акціях, мутках я приймав участь, але б**ть. Я не бачу вірнішого варіанту, те, що я зараз планую зробити. Я планую під стінами луцької міської адміністрації зробити акт самопідпалу. Всіх обняв", - йдеться у його зверненні.

Опісля до Луцькради з'їхались екіпажі патрульних, учасники бойових дій, представники деяких ЗМІ тощо.

"Перший екіпаж дуже правильно. Вони контролювали ситуацію, ну вже коли почали приїжджати ще, ще, ще. Ситуація почала втрачати свій контроль. Почали підходити до нього ближче. Він суперечки вів з ними. І він поступово піднімався і лив. Я казав людям, не підіймайтесь, воно все облито. Якщо він чиркне то будуть всі сходи палати", - розповів військовий побратим Сергій Ліманов.

На прохання друзів не підпалювати себе хлопець відповідав, що може говорити лише з психологинею Оленою Звєрєвою, яка займається реабілітацією бійців. На той час вона була в Рожищенському районі, за 35 кілометрів від Луцька.

Їдучи до обласного центру психологиня говорила з "Гансом" по телефону. Приїхавши під міськраду, вона таки переконала хлопця не підпалювати себе.

"Я його коли обійняла, я зрозуміла настільки велика напруга. Зажата рука, а він її розжати не може. Там де запальничка. Він її шарпає, но він вже віддати її не може. Він вже розплакався, коли мене обійняв. Бо я його просила останнє: Ганс, я маю щось тобі сказати, а далі вже будемо горіти разом", - зазначила психологиня Олена Звєрєва.

Зараз Ганс перебуває у психічній лікарні. Ним опікуються лікарі. Крім того, боєць отримав опіки слизової оболонки через те, що нюхав токсичні випари бензину. Скільки часу чоловік проведе в лікарні, поки що невідомо.

Йому 23 роки. У вісімнадцятирічному віці поїхав на фронт. Рік воював у складі батальйону "Азов".

Теги: ато, воїн
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а бензин то був РОСIЙСКИЙ.....
ЗРАДА? ОТОЖ
Відповісти
Ага, тепер треба чекати щоб до міськ ради прийшли батьки з дітьми і почали себе обливати бензином і кричати "Хочемо 1 вересня у 27 школу", а потім прийшли вагітні і також почали обливатись бензином та кричати "Хочемо перетинальний центр" ...
Шановні Вам не здається що це вже гон і ... можливо дайте якось працювати?
Буде школа, буде центр реабілітації, і все решту також буде.
Відповісти
Бабу хочу!!!
Несить бензин.
Відповісти
Якщо хочеш щось зробити-роби!!!
Відповісти
Всі хто пише такий дикий бред вас же всіх покруте !!побійтесь Бога!цей хлопець з 18 років у 2014 році ваш нинішній спокій оберігав і за вас готовий був там помирати !! Не пишіть бред,хворі ви сепаратисти !!Щось вас в Луцьку багато розвелось!!треба вас ловить і карать!
Відповісти
Немає чого зараз багато розмовляти. Чого він у 18 опинився в АТО? І не кажіть тільки про свідомість та інше, яка вона у 18? Захотів у дорослі ігри з дядьками пограти - ну от і результат і таких хлопів тьма! А тепер через таких і діти не мають мати майбутнього, садків, шкіл... Капець у що країну перетворюють, все для «вїнів» а інші що хочете робіть... нормально? На Банкову до АП нехай їдуть, хто це все для них зробив!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні