Мам з дітьми виганяють з дитячого майданчика у Луцьку. ВІДЕО

0
-6
Мам з дітьми виганяють з дитячого майданчика у Луцьку. ВІДЕО
В одному з дворів Луцька у районі ЛПЗ мам разом з дітьми виганяють з дитмайданчиків.

Жінки кажуть: і вони й інші мешканці мікрорайону часто гуляють разом з дітьми у дворі на бульварі Дружби Народів, 2. Натомість, голова ОСББ говорить, що мами ведуть себе не належно. Про це йдеться у сюжеті «Суспільного. Волинь».

Лучанка Зоя Орлова розповідає – їхнім дітям не дозволяють гратися і виганяють з дитячого майданчика на бульварі Дружби Народів, 2. Конфлікти, каже, виникають чи не щодня.

«Діти гралися у пісочку, до нас підійшла пані і повідомила, що нам треба покинути територію. Коли ми запитали - чому, вона сказала – це приватна власність. Я сказала, що не буду покидати територію, бо ніде не вказано, що це приватний майданчик і ми з дитиною тут постійно гуляємо», - розповіла Зоя Орлова.

«Пані побачила, що ми не хочемо звільняти територію і почала до нас у грубій формі виражатися і казати, що ми її змушені слухати і бігом іти. Якщо ми не підемо, то вона викличе охорону, яка нас за шкібарки викине. Або ще інше – жіночка, яка тут була також присутня, сказала- я зараз візьму палку і відлуплю тебе нею. Ця жінка тоді взяла наш візочок і викинула через забор», - поскаржилася також мама.

Натомість голова ОСББ Валентина Левицька коментує ситуацію так: «До нас приходять з усього району, ми нікого не виганяємо. Але зауваження завжди робимо, бо мами сідають в телефоні граються, пиво п’ють, курять. Я завжди підходжу, вибачаюся і прошу не робити тут такого.

Не так давно у мене на майданчику мама також відпочивала. Вона сиділа у планшеті, тато в навушниках сидів в телефоні. Я зробила зауваження. Бо дивлюся дитинка через забор (недавно ми його тільки пофарбували) туди-сюди, туди-сюди. Друга дитинка по лавочці взута ходить. Я підійшла і запитала, чи бачите, що роблять ваші дітки. Мама сказала, що мої діти абсолютно нічого не роблять.

Ми стараємося і дуже бережемо. Діток ми не виганяємо, просто ми робимо зауваження мамам».

Інша мама Оксана Козак переконує, голова ОСББ вигадує і насправді постійно виганяє інших мам з дітьми з майданчика.

«Те що вони розказують, що нікого не виганяють – не правда. Щодня ми не йдемо сюди навмисно. Коли проходимо, дитина просто проситься саме на цей майданчик. А вони не пускають, мотивуючи тим, що це приватна територія, що ми самі робити, фарбували», - каже жінка.

Дитячий майданчик у цьому місці загороджений. Рік тому на сесії міськради ухвалили рішення надати дозвіл на приватизацію прибудинкової території. Нині ці документи в розробці.

Адвокат Ігор Олейніков розповів, що згідно з чинним законодавством України ОСББ має право здійснити огорожу власної території і обмежити допуск туди інших осіб. Але для цього у ОСББ повинні бути певні документи.

Зокрема, це право власності на землю, або право постійного користування на землю. Також облаштування паркану потрібно погодити з органами місцевого самоврядування.

«Якщо ОСББ повністю не має відповідного пакета документів, на мою думку, використання чи обмеження доступу до місць загального користування є незаконним», - каже юрист.




Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні