У Цуманській пущі зберігають голову зубра, через смерть якого на Волині розгорівся скандал

1
-1
У Цуманській пущі зберігають голову зубра, через смерть якого на Волині розгорівся скандал
Голова зубра, який загинув взимку у лісі на Ківерцівщині, зберігається нині у Цуманській пущі.

У відповіді на запит у Ківерцівському відділенні поліції повідомили, що повідомлення про зникнення голови зубра зареєстрували у журналі єдиного обліку заяв та повідомлень. Того ж дня, 9 лютого, на місце події виїжджали правоохоронці, які виявили голову червонокнижної тварини, вилучили та передали на зберігання директорові парку, - пише ІА ВолиньPost.

Окрім того, правоохоронці уточнили, що відомості про цей факт до єдиного рестру досудових розслідувань не вносили.

Директор національного природного парку "Цуманська пуща" Ігор Квач розповів, що зараз голова дійсно знаходиться на збереженні у парку. За його словами, він порадився із представниками Академії наук та Міністерства екології, які підтвердили, що саме науково-дослідна установа має право на збереження та звернення щодо дослідження частин тіла червонокнижної тварини.

«Ми звернулися, нам погодили. Передано на комісію по Червоній книзі Академії наук. Вже було 3 експедиції, 3 комісії дослідження - в нас в науково-технічну раду входить наш базовий університет Лесі Українки. З кафедри ботаніки спеціалісти по крупних ссавцях разом із завкафедри, заступником декана проводили дослідження», - мовив Квач. Тож науковці приїздили до парку, аби досліджувати голову зубра.

За словами Квача, голову зберігають за допомогою консервування -череп відділили від м'яких тканин, і ці частини окремо законсервували.

«Так, як Академія наук підказала, Міністерство екології підказало, як це зробити – все з дотриманням технологій... Це все згідно із методикою дослідження передбачено. Все законсервоване, воно все зберігається… Ми досліджуємо череп, як об’єкт – розміри зубів, розміри очних яблук, взагалі параметри», - сказав Квач.

За його словами, це верше за 20 років науковці мають доступ до подібного матеріалу та можуть проводити дослідження червонокнижних видів.

Нагадаємо, у Ківерцівському районі на Волині 9 лютого знайшли мертвого зубра. Тварина мала травмовану ногу і загинула через зараження крові.

Згодом у тіла працівники «Цуманської пущі» відрізали голову – нібито для досліджень.

Через це ОДА надіслала у Міністерство екології та природних ресурсів України лист з проханням розглянути питання щодо доцільності перебування на посаді директора Національного природного парку «Цуманська пуща» Ігоря Квача.

Натомість працівники «Цуманської пущі» запевняють – вони повідомили про відбір зразків Мінприроди України. Після досліджень голову хочуть залишити у фондах парку.

Нагадаємо, директора «Цуманської пущі» Ігоря Квача жорстоко побили у власному кабінеті. Чоловік отримав важку травму голови.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Многие из нас перестали смотреть TV, так как интернет источники дают больше правдивой информации и можно выбирать кого читать, а кого нет.
Но в последнее время большая часть СМИ подает искаженную информацию, поэтому приходится искать очень тщательно. В поисках хороших СМИ я наткнулся на 2 качественных источника: ukr-life.com.ua и sylnaukraina.com.ua.
Рекомендую и Вам отбирать только качестенные новостные источники чтоб не остаться обманутым.

Кстати, совсем недавно прочитал Важную новость, которая касается каждого из нас : https://sylnaukraina.com.ua/vidpochynok/novyj-rik/vitinanki-na-novij-rik-2018.html
https://sylnaukraina.com.ua/finansy/zarplata/yaka-bude-zarplata-dsns-v-ukra%D1%97ni.html
https://sylnaukraina.com.ua/finansy/zarplata/minimalnaya-zarplata-v-ukraine.html
https://sylnaukraina.com.ua/finansy/pensiya/pensiya-z-1-lyutogo-2018-roku.html
https://sylnaukraina.com.ua/prorotstvo/prorochestva-ob-ukraine.html
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні