Сіль смертельно небезпечна, – вчені

2
-1
Сіль смертельно небезпечна, – вчені
Споживання великої кількості солі призводить до підвищення ризику розвитку серцево-судинних захворювань.

Учені з Жіночої лікарні Брігхема в Бостоні довели, що споживання великої кількості солі пов'язано з ризиком розвитку серцево-судинних захворювань і передчасної смерті, повідомляє Дзеркало тижня із посиланням на MedicalXpress.

У ході дослідження вчені проаналізували дані 2974 осіб у віці 30-54 років з прегіпертензією (незначним підвищенням артеріального тиску).

Кількість споживаної добровольцями солі визначалася за допомогою різних методів, в тому числі аналізів зразків сечі, зібраних протягом 24 годин за кілька днів. Це дозволило точніше визначити рівень солі, що надходить в організм.

За станом учасників стежили протягом 24 років, і за цей час померли 272 людини.

Виявилося, що є прямий зв'язок між кількістю вживаної солі та ризиком смерті. Всередині діапазону 1200-9000 міліграмів хлориду натрію на день найнижчий рівень споживання був найбезпечнішим.

Крім того, дослідники встановили, що в деяких інших наукових роботах, в яких крива залежності мала J-подібну форму (тобто низькі рівні солі нібито також підвищували ризик), використовувалися методи, що сприяють серйозним похибкам у вимірах рівня хлориду натрію.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
тим вченим більш нічим зайнятися?Всім давно відомо що багато солі -шкідливо.
Відповісти
навіть морковний сік смертельно небезпечний, якщо його вдути декілька літрів.
мудацькі статті ніпрощо
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні