Сім'я обвинувачуваного у вбивстві Каті Литкіної переїхала з Нововолинська у Луцьк, - ЗМІ

0
2
Сім'я обвинувачуваного у вбивстві Каті Литкіної переїхала з Нововолинська у Луцьк, - ЗМІ
Рідні обвинувачуваного у вбивстві 16-річної Катерини Литкіної Назара С. покинули місто Нововолинськ, в якому проживали раніше.

За попередньою інформацією, мати обвинувачуваного у скоєнні злочину Вікторія Г. проживає нині в Луцьку у готелі “Світязь”, що знаходиться в центральній частині міста, - про це виданню "Буг" стало відомо з власних джерел.

Є інформація, що саме тут під час перебування в Україні зупинялася мати екстрадованого зі Словенії Максима С., підозрюваного у вбивстві дівчини.

Нагадаємо, що Катерина Литкіна 1 серпня 2016 року вийшла з дому і не повернулася. А 11 серпня того ж року на териконі біля шахти №3 знайшли її понівечене тіло.

Також є припущення, що рідні Назара С. залишили Нововолинськ через психологічний тиск на сім’ю. Можливо, Вікторія Г. таким чином хотіла вберегти наймолодших її членів від цькування. В Луцьку її бачили, коли вона відводила дитину в садок – це дає підстави припускати, що сім’я зупинилася в обласному центрі на тривалий час.

На судових засіданнях захисники потерпілої сторони неодноразово ставили акценти на інформації про наміри родичів підозрюваного продати будинок та бар. Адвокати Литкіних розцінювали це як пошуки можливості та ресурсів для втечі. Натомість Вікторія Г. намагалася пояснити, що вивіска про продаж бару немає ніякого відношення до справи.

Також відомо, що в травні на териконі 3-ої шахти у Нововолинську за участю екстрадованого зі Словенії Максима Т., адвоката, правоохоронців проводився слідчий експеримент.

Слідчий експеримент – це слідча дія, яка виконується з метою перевірки існуючих та одержання нових доказів шляхом цілеспрямованого впливу на окремі (такі, що перевіряються) об’єкти або їх копії під час проведення спеціальних дослідів.

До основних завдань слідчого експерименту належать:

– встановлення точного механізму вчинення злочину;
– перевірка висунутих слідчих версій;
– виявлення причин і умов, що сприяли або перешкоджали вчиненню злочину;
– перевірка та уточнення фактичних даних, одержаних за результатами прове-
дених окремих слідчих дій;
– отримання нових доказів;
– встановлення та усунення розбіжностей у показаннях підозрюваних, обвину-
вачених, свідків і потерпілих;
– визначення меж поінформованості або необізнаності злочинців про подію
злочину тощо.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні