Жінці імплантували вагіну з риб'ячої шкіри

1
-1
Жінці імплантували вагіну з риб'ячої шкіри
23-річній Жусілені Маріньйо із Бразилії лікарі імплантували вагіну, зроблену із риб'ячої шкіри.

Про це повідомляє Gazeta.ua.

Операцію провели науковці Федерального інституту Сеари. Змогли зробити вагіну зі шкіри прісноводної риби виду тіляпія. Це перша у світі операція такого роду.

Жінка народилася з рідкісним захворюванням - синдромом Маєра-Рокатинського-Кюстера-Хаузе. Він трапляється у однієї на 5 тисяч жінок. Вони не мають матки, шийки матки та яєчників. При захворюванні зовнішні статеві органи жінки мають нормальний вигляд. Тому про відсутність вагіни часто дізнаються при перших гінекологічних оглядах. Жуселіні почула про свій діагноз у 15-річному віці.

Після операції жінка провела три тижні у лікарні. Після цього її виписали. Жінка ніколи не мала серйозних стосунків із чоловіками до операції, хоч перед нею зустрічалася із 24-річним Маркусом Мантосом.

Під час операції лікарі встановили жінці трубку, вкриту шкірою риби. Її клітини мають ту ж здатність, що і стовбурові - пристосовуватися до організму, вбудовуватися в нього. Вони сформували трубку і канал, яка повинна бути у жіночого органу.

Перед використанням шкіра риби пройшла спеціальну процедуру очищення та стерилізації в лабораторії. Потім її опромінюють радіацією, аби убити віруси. Під час процесу шкіра втрачає запах та структуру. Перетворюється на гелеподібну субстанцію світлого кольору. Його можна зберігати у холодильній камері у стерильній упаковці до двох років.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
і тепер щоб її запліднити треба бути карасем)))
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні