Поради фахівця: з чого розпочати вибір дрилі*

0
1
Поради фахівця: з чого розпочати вибір дрилі*
Ви задумалися про покупку дрилі: потрібно зробити ремонт, дружина вже місяць просить просвердлити стіну щоб повісити поличку на кухні, або ви просто дозріли до того, щоб вдома лежав інструмент. З чого ж розпочати?

Найпростіший спосіб – визначити завдання, які має виконувати дриль. Тоді пошук звузиться до одного з чотирьох видів.

1. Звичайний дриль

Це найдешевший тип дриля. Він не має додаткової рукоятки і виконує тільки одну функцію – свердлить отвори в дереві, гіпсокартоні та інших м'яких будівельних матеріалах чи поверхнях.

2. Ударний дриль

Більш складний інструмент, що з допомогою функції удару може пробивати отвори в цеглі, бетоні, сталі та в кам’яній кладці. Такі дрилі доволі часто, однак не завжди, комплектуються додатковою рукояткою, обмежувачем глибини свердління, потужним двигуном і ергономічним корпусом.
Важливо пам’ятати, що ударний дриль це не перфоратор. Використовувати функцію удару слід максимум 20 % від загального часу роботи.

3. Дриль-міксер

Якщо є насадка, будь-який дриль можна використовувати як міксер для розмішування фарби, клею або будівельних сумішей.
Однак, коли розмішування – головне завдання дриля, ми радимо вибирати спеціалізовані дрилі-міксери. Вони відрізняються формою корпуса, мають зручні ручки та посилений редуктор.

4. Дриль-шуруповерт

Це дриль, яка поєднує в собі 2 функції: шуруповерта для роботи з кріпленням і дрилі для створення отворів. Сила дриль-шуруповерта в регулюванні крутного моменту і частоти обертання під конкретну задачу.
Такий тип інструменту підходить професійним монтажникам, будівельникам, або домовласникам, що самостійно проводять ремонт.

Також, серед продавців модно розділяти всі види дрилів на побутові та професійні.

Побутові коштують дешевше, мають менше оборотів і функцій. Їх потужність варіюється в межах від 300 до 600 Вт. Такі дрилі використовують нечасто – декілька разів на тиждень для роботи вдома.
Професійні дрилі – це дорогі інструменти, що розраховані на 8-годинний день експлуатації. Вони допомагають будівельникам, монтажникам і сантехнікам виконувати надскладні завдання. Зазвичай їх потужність коливається від 600 до 1200 Вт. і більше.

Після визначення типу дрилі, потрібно поглиблено розібратися в характеристиках. Якщо розбиратися самостійно бракує часу чи бажання, ми рекомендуємо звернутися у луцький магазин Домотехнік, що розташований по вулиці Ковельська 45. Окрім допомоги консультантів, ви зможете вживу оцінити дрилі різних типів та брендів.

Редакція дякує магазину садового інструменту «Домотехнік» за допомогу в підготовці матеріалу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні