Генерал обіцяє повернути волинянина, якого через 30 років знайшли в Афганістані

0
0
Генерал обіцяє повернути волинянина, якого через 30 років знайшли в Афганістані
Афганський генерал Дашти Ісмаель вивчає питання про повернення в Україну полоненого Ігоря Білокурова з Любешівщини.

Аби повернути чоловіка в Україну, потрібно вирішити цілу низку процедурних питань, - повідомили у прес-службі Волинської обласної ради.

Нагадаємо, на початку квітня Волинь та й усю Україну облетіла сенсаційна історія про бранця, знайденого в Афганістані, який, швидше за все, є колишнім солдатом Радянського Союзу. Чоловік вважався зниклим безвісти. Чоловік може бути Ігорем Білокуровим із села Велика Глуша Любешівського району. В нього є мама та брат зі сім'єю. Зараз він живе у провінції Балх. Знайшла чоловіка експедиція, яка займається пошуком водоносних пластів в Афганістані.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Мама волинянина, якого через 30 років знайшли в Афганістані, зробила йому символічну могилу

Ситуація ускладнена тим, що Посольства України в Афганістані нема. Крім того, навіть, якщо й буде точне підтвердження, що це - є Ігор Білокуров з Любешівщини, на офіційному рівні важко застосувати практики повернення з полону, які існують в міжнародному праві. Ігор Білокуров був громадянином Радянського союзу - країни, якої вже немає. Українського громадянства в нього немає.

Дашти Ісмаель пообіцяв особисте сприяння та пошук легального механзму повернення бранця на рідну землю. Він сказав, що робить це, аби допомогти матері зустрітися з рідним сином, а також з величезної поваги до українців, які, в складі радянської армії воювали в Афганістані.

"Для мене буде велика часть, якщо вдасться допомогти вам у цій справі. Я навчався з колишньому Союзі. Поки я здобував знання, ваші люди гинули на моїй батьківщині. Схиляю голову перед ними", - зазначив Дашти Ісмаель.

Попри те, що частина інформації наразі не розголошується, всі сторони сподіваються на позитивний результат дипломатичної місії Дашти Ісмаеля.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні