Мама волинянина, якого через 30 років знайшли в Афганістані, зробила йому символічну могилу

4
4
Мама волинянина, якого через 30 років знайшли в Афганістані, зробила йому символічну могилу
Мама солдата Ігоря Бєлокурова із села Велика Глуша Любешівського району, який 30 років тому зник в Афганістані, давно перестала вірити, що син живий й облаштувала у рідному селі символічну могилу.

Про це пише Наталія Малімон для газети «День».

Нагадаємо, в Афганістані знайшли чоловіка, який може бути Ігорем Бєлокуровим 1963 року народження. Чоловік зник 9 квітня 1988 року в провінції Кандагар.

Як розповідають, він потрапив у полон, згодом прийняв іслам і залишився жити в Афганістані. Зараз він уже не вміє розмовляти українською та російською.

«Про те, що у далекому Афганістані учасники однієї з експедицій, які займаються в цій країні пошуком водоносних пластів, випадково познайомились з колишнім радянським полоненим, вже гуде не тільки Велика Глуша. Гуде вся Волинь. Повідомили вже і стареньку маму колишнього солдата, котрий, як багато хто вважає, є Ігорем Бєлокуровим із Глуші. Кажуть, що мама, почувши таку новину, втратила свідомість...» - пише журналістка.

З її слів, однокласники чоловіка, вкотре передивляючись виставлений в інтернеті сюжет, переконані: це таки їхній Ігор.

«Ігор зник безвісти у 1988-му. Кажуть, мати довго не вірила у те, що міг загинути, бо зник – як у воду канув, ніякісінької ж звістки. Але згодом облаштувала таки на цвинтарі символічну синову могилу. Начебто у труну поклала його одяг і навіть поставила на могилі пам’ятник», - пише Наталія Малімон.

«Місцевий священик отець Олександр Шпаковський каже, що довго відмовляв її від цього, бо ж у Бога нема мертвих, у Бога – всі живі. Тому, якщо нема доконаного факту загибелі, не варто робити навіть символічну могилу. Звертався з цим і до правлячого архієрея митрополита Ніфонта, який сказав, що жінка має слухати свого материнського серця, але теж не радив поспішати з могилою та пам'ятником», - додає вона.

«А жінка казала, що їй важко жити в невідомості, на Проводи всі ідуть на рідні могилки, їй здавалося, що так буде легше її серцю. Бо ж минуло вже кілька десятиліть», - пригадав священик.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Яка радість!
Відповісти
Будь проклята війна!
Відповісти
читаю , що мав 25 років , як попав в полон . Дивуюсь , що забув рідну мову . Вночі про себе повторяв би слова МАМА, село ГЛУША , ВОЛИНЬ , УКРАІНА та інші . А чого не виставили нам для порівняння фото його з школи , з арміі





ПІСЛЯ 25 РОКІВ ЗАБУВ РІДНУ МОВУ ? ==брехня . А де фото його з школи , з арміі ? ЩОБ ми порівняли на схожість .



Відповісти
Не говорить українською бо втратив пам"ять. Довго був у полоні, потім у тюрмі. Почувши що люди з України почав повторювати слова Волинь, Глуша і все.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні