--> За зниклого 30 років тому в Афганістані волинянина просять викуп | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

За зниклого 30 років тому в Афганістані волинянина просять викуп

1
5
За зниклого 30 років тому в Афганістані волинянина просять викуп
Господарі зниклого 30 років тому в Афганістані волинянина Ігоря Білокурова сподіваються отримати за нього щось на зразок викупу.

Про це в кулуарах парламенту повідомив народний депутат (БПП) Сергій Куніцин, - повідомляє телеканал "112 Україна".

"В Афганістані знайшли прапорщика, який зник безвісти у 1988 році. Ми зараз активно займаємося з парламентом, я у групі дружби з Афганістаном, створили групу, яка поїде в Афганістан, і ми працюємо над тим, щоб цього хлопця повернути в Україну, бо він з Волині і мати ще жива", - зазначив він.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Мама волинянина, якого через 30 років знайшли в Афганістані, зробила йому символічну могилу

Куніцин підкреслив, що полон в Афганістані тих часів - страшна річ і навіть було краще бути мертвим, аніж потрапити у нього, тому навіть повернення однієї людини, що потрапила в полон, - маленька перемога.

Як відомо, наприкінці березня поточного року одна з українських геологічних експедицій, яка здійснювала пошук водоносних пластів на території Афганістану, випадково натрапила на чоловіка родом з Волині. За десятки років перебування у чужій країни він забув українську мову та не зміг згадати своє ім'я, втім за допомогою перекладачів розповів свою історію.

За словами чоловіка, він потрапив у полон до моджахедів під час бойової операції і щоб вижити, згодом прийняв іслам, обравши собі нове ім'я Амредіна.

У своїй розповіді чоловік повторював слово "Волинь", завдяки чому геологи зрозуміли, що чоловік родом саме звідти.

Коли відзняте за участю Амредіна інтерв'ю передали до Волинської організації спілки ветеранів Афганістану, там заявили, що це Ігор Білокуров, який зник безвісти в Кандагарі 30 років тому.

Небайдужі до долі Білокурова науковці пообіцяли, що спробують повернути чоловіка додому у Волинську область, однак цей процес непростий, оскільки господарі Амредіна сподіваються отримати за нього щось на зразок викупу.

До того ж у чоловіка немає ні місцевого паспорта, ні радянських документів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А воно йому треба? Ви в нього запитали? Пройшло тридцять років, він давно прийняв іслам, практично не розмовляє українською. Від такого може й "дах зірвати". Просто хтось хоче попіаритись на цьому, а потім кинути в Любешівському районі на шию старій матері та місцевій владі.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні