«Лише гнітючий сморід спаленого живого»: у Луцьку згорів заказник «Гнідавське болото»

7
-1
«Лише гнітючий сморід спаленого живого»: у Луцьку згорів заказник «Гнідавське болото»
У мережі оприлюднили фото спаленого заказника "Гнідавське болото".

Про це повідомив луцький фотограф Віктор Чухрай у Фейсбуці.

"Не можна мовчати. Спалений заповідник "Гнідавське болото". Я сьогодні поїхав шукати очеретяних лунів - величезних птахів з розмахом крил до 2-х метрів, які жили у нас на цім болоті в ценрі міста... Не зустрів нічого живого! Навіть очеретянки і плиски! Нікого! Тільки гнітючий сморід спаленого живого!" - зазначив він.

"Ми наблизились до Європи - вони давно у себе все знищили! Бракує слів щось зрозуміти і людей, які живуть довкола і це зробили... На фоні багатьох позитивних речей, які публікуються, я мало вірю у хороше майбутнє... На жаль..." - сумно констатує митець.



Довідково:

Гнідавське болото — загальнозоологічний заказник місцевого значення в Україні. Розташований у межах Луцького району Волинської області та міста Луцька (між cелом Рованці, мікрорайоном Гнідава і центральною частиною Луцька).

Площа 116,6 га. Статус надано в 1995 році. Перебуває у віданні УЖКГ м. Луцька та Боратинської сільської ради.

Гідрологічно зв'язаний системою меліоративних каналів із річкою Стир.

Створений з метою збереження частини заболоченої заплави річки Стир. Зростає велика кількість рідкісних рослин, місце гніздування водоплавних птахів.

(За матеріалами Вікіпедії.)
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хащі і срач тепер називають ЗАКАЗНИК. Що спалили то звісно погано, але яка словопоносна хвиля піднялася!!!
Відповісти
Якраз палять спеціально, що такі як Ви могли сказати, що це не заказник, а срач, мовляв бач, тільки горить і більш нічого? Це рука чи гріш козлюр і їм подібних палить і спопеляє наше місто
Відповісти
Нинішня влада Луцька показує свою повну неспроможнісь. Тільки додерибанюють ділянки і будують як з переляку багатоквартирні будинки, не створюючи нових комунікацій. Сумно.....
Відповісти
Палять два рази на рик. весною та восени. НЕвже треба бути таким тупим . щоб цього не передбачити?Де ж наши полиция. муниципали. екологи. активисти? Скажить. скильки спиймано палиив? Це ж не бабцю биля магазина ганяти А ще повна байдужисть цього нариду-невже нихто не бачить як пидпалюють?Не треба вийни. агресора- сами все знищимо. навить те що сьогодни залишила нам природа.
Відповісти
Як активно мінусів наліпили ))). І вся ваша активна позиція. Зберіться і з владою злодюг розберіться. А горлопанити і писати ой це ж що наробили всі можуть. То місто в смороді гівна тоне, то забудовують і дерибанять, то бандитів ставлять ринками керувати а ви вже думаєте мінусами відбутися! Ще правда від палиці пару гривень подачки урвуть і бігають вихваляють, а його поліщуки товстенюки корольчуки місто розкрадають і нищать.
Відповісти
А може це підготовка для забудови...скажуть ,там всеодно все вигоріло,краще забудуємо-забетонуємо і нічого не горітиме...А прецедент вже є,на Ковельльській біля мосту через річку..
Відповісти
загинули тварини. згоріли живцем, задихнулись. кого позбавили не життя, то дому.
палію посилаю скорботи, кляну.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні