У Луцьку відбулася виставка відомого фотохудожника. ФОТО

0
5
У Луцьку відбулася виставка відомого фотохудожника. ФОТО
У вівторок, 17 грудня, у Галереї мистецтв ВО НСХУ відбулося відкриття фотовиставки відомого луцького фотохудожника Віктора Чухрая.

У проєкті «Луцьк вчора і тепер» фотограф представив частину історії міста: усипальниця Луцька, річка Глушець, проспект Волі, який колись називався вулицею Болеслава, Домініканський костел, Караїмський цвинтар та багато іншого, - про це пише ІА Конкурент.

Як зазначили на виставці, цей проєкт буде мати продовження. А присвячений він Вальдемару Пясецькому, який написав книгу "Пройдімося давнім Луцьком".

«У міста дуже багата історія. Цей проеєкт готувався більше трьох років. І хоча здається, що зробити все це просто, насправді – ні. Я спочатку зробив фото, там, де є кірха. Для цього мені потрібні були оригінали, і по цих фото потрібно було знайти точне місце, аби зробити нові фотознімки. На 90 відсотків всі речі прив’язані архітектурно. Але є й такі, які прив’язати неможливо», – розповів Віктор Чухрай.

З відкриттям виставки фотохудожника вітали історики, митці, друзі та просто поціновувачі його робіт. Зазначили, що виставка надзвичайно важлива для міста.

Настоятель храму Святого Духа села Великий Омеляник отець Павло Краєвський закликав усіх присутніх помолитися.

«Віктор дуже любить Луцьк. І ота його любов рухає його творити такі проєкти», – зазначив священник.

Фотохудожник отримав і подарунки, адже через два дні святкуватиме свій день народження.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні