Сталін – мудрий керівник, – вважають 28 % українців

2
-5
Сталін – мудрий керівник, – вважають 28 % українців
Київський міжнародний інститут соціології провівопитування, як українці ставлятья до Сталіна. 28% опитуваних вважають його мудрим керівником.

Про це йдеться у прес-релізі Ліани Новікової на сайті Київського міжнародного інституту соціології.

Опитування проводили з 5 по 21 лютого 2018 року серед 2043 респондентів.

З'ясувалось, що серед українців в цілому переважає негативне ставлення до Сталіна – 42% ставиться до нього з ворожістю, страхом чи ненавистю, 30% ставиться байдуже і 14% - позитивно (з повагою, симпатією чи захопленням).

«Мудрим керівником» вважають Сталіна 28% населення (52% з цим не згодні), однак 77% згодні з тим, що «Сталiн - жорстокий, нелюдський тиран, винний у знищенні мільйонів безневинних людей».

Водночас, 60% населення зазначили: вони не вважають, що «наш народ ніколи не зможе обійтися без керівника такого типу, як Сталін, який прийде і наведе порядок». Три чверті опитаних вказали, що не хотіли б жити та працювати при такому керівнику країни, як Сталін.

До слова, опитування також проводилось у Росії дослідницькою організацією «Левада-Центр». Респондентами виступили 1600 людей.

За результатами опитування, українці ставляться до Сталіна набагато гірше, ніж росіяни.

Якщо позитивно до Сталіна ставиться 14% українців, то росіян приблизно втричі більше – 40%. Мудрим керівником, що привів СРСР до процвітання, в Україні вважають 28%, в Росії – 58%. Потребу в керівнику такого типу, як Сталін, виловлюють 23% українців і 33% росіян, а жорстоким нелюдським тираном Сталіна вважають 77% українців і тільки 44% росіян.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Значить вони неукраіінці
Відповісти
гавкнули на мертвого, тепер бігом строчити доноси, як Сам заповів.
хоча він такого не заповідав, і на бамагах від Хрущова, справжнього автора терора у Києві, котрий задовбав запитами на розстріли, писав "Уймись, дурак".
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні