--> Рівненська АЕС не використовуватиме російське ядерне паливо | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Рівненська АЕС не використовуватиме російське ядерне паливо

0
-7
Рівненська АЕС не використовуватиме російське ядерне паливо
На Рівненській АЕС обговорили можливу співпрацю з компанією Westinghouse Electric Company у сфері ядерної енергетики.

Про це повідомляє Захід.НЕТ із посиланням на прес-службу оператора українських АЕС – компанії «Енергоатом».

Там нагадали, що, відповідно до міжнародних норм, в енергогенеруючій компанії необхідно мати декілька альтернативних постачальників однієї продукції. Зараз лідером з поставок ядерного палива на українські АЕС є російська компанія «ТВЕЛ», проте низка блоків Южно-Української та Запорізької АЕС вже переходять на паливо Westinghouse, яке американська компанія виробляє на своєму заводі у Швеції.

«Нас цікавили досягнення та напрацювання у сфері виробництва американського ядерного палива як для енергоблоків-мільйонників, так і для малих енергоблоків ВВЕР-440... Питання розповсюдження цього палива на РАЕС та інші енергоблоки буде вирішуватись на рівні “Енергоатому”», – сказав заступник головного інженера РАЕС з ядерної та радіаційної безпеки Сергій Боришкевич.

У вересні цього року «Енергоатом» спільно з харківським «Турбоатомом» і Westinghouse Electric Sweden почали п'ятирічний проект для підвищення ефективності і виробничої потужності енергоблоків українських атомних станцій. Загалом на модернізацію українських АЕС заплановано витратит 5,5 млрд грн.
Теги: аес, рівне, рф
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні