«Децентралізація має відбуватись в громадах, а не кабінетах чиновників», - Михайло Імберовський

0
1
«Децентралізація має відбуватись в громадах, а не кабінетах чиновників», - Михайло Імберовський
Депутат Волинської обласної ради Михайло Імберовський вважає, що децентралізація – одна з найважливіших українських реформ, однак обласна влада недостатньо їй сприяє.

Про це обранець громади написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Те, що процес децентралізації необхідний і неминучий, тепер, думаю, зрозуміло всім. На мою думку, ця реформа є більш нагальною, ніж зняття недоторканності з народних депутатів, вибори до Верховної Ради за партійними списками чи створення антикорупційного суду. Лише з потужними, фінансово спроможними громадами, які не чекатимуть подачок від центру постане сильна українська держава», - переконаний Михайло Імберовський.

Втім, з його слів, попри те, що Волинь – в трійці лідерів за кількістю створених об’єднаних громад, тут цим займаються лише окремі ентузіасти, влада ж нібито залишається осторонь.

«Роль обласної державної адміністрації звелась до того, щоб затверджувати рішення сільських рад щодо об’єднання і передавати їх у ЦВК для оголошення виборів. При цьому у більшості висновків ОДА вказує – „не відповідає перспективному плану”. Доходить до абсурду, коли вже оголошені місцеві вибори голів та депутатів ОТГ, яких немає в перспективному плані. Саме так сталось з трьома громадами Старовижівського та Ратнівського районів, де 29 жовтня відбудуться вибори, а в перспективний план, за моєю ініціативою депутати їх внесли лише на пленарному засіданні вересневої сесії», - наголошує депутат.

«На мою думку створенню спроможних громад і внесенню зазделегідь обгрунтованих змін до перспективного плану має передувати злагоджена робота депутатів облради, районних рад та фахівців обласної і районних адміністрацій з громадами і насамперед сільськими головами. Тому що децентралізація відбувається не за картою в кабінетах, а на місцях», - додав він.

Михайло Імберовський також розповів, що на прохання Поліської сільської ради він виносить на чергову сесію обласної ради проект рішення про внесення змін до Перспективного плану формування територій громад Волинської області.

«Пропоную включити Поліську сільську раду до складу Старовижівської селищної об’єднаної територіальної громади. Необхідно виправити помилку радянської влади, при якій Чевельську і Поліську сільські ради об’єднали в одну, не зважаючи на відсутність для цього відповідних передумов», - наголошує Імберовський.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні