У волинській школі обвалився димар

0
0
У волинській школі обвалився димар
У селі Брониця Камінь-Каширського району обірвалась величезна труба шкільної котельні.

Про це пише газета «Полісся».

Місцеві мешканці кажуть, що труба просто завалилася. На їхню думку, причиною всього є банальна халатність, адже вона давно була аварійна і потребувала заміни.

"Проблему помітив ще минулого року кочегар. Казав, що труба погано тягне, вся в дірках. Пробували ремонтувати, але метал настільки проржавів, що латати там нічого. Десь три чи чотири дні до того, як трапилась подія, вона похилилася. Та на це не звернули уваги", - каже Олександр Нікітчук.

Як зазначає чоловік, під час короткої зустрічі з керівництвом школи його запевнили, що небезпеки для школярів аварійна труба не становила, адже там ніхто не ходить. Хоча всього за кілька десятків метрів знаходиться шкільний туалет, поряд дитячий садочок.

Директор школи Анатолій Корінчук каже, що причин для паніки немає і спростовує інформацію про обвал, назвавши її лише чутками. За словами директора, про те, що димар аварійний, знали, тож виконали планові роботи з його демонтажу.

«Наразі школа до опалювального сезону готова. Відділ освіти був повідомлений мною про цю проблему, ми спільно працювали над пошуком заміни труби, вона вже закуплена. Думаю, за день-два усі роботи вдасться виконати і опалення школи розпочнеться за планом», –повідомив Анатолій Корінчук.

Начальник відділу освіти і науки Камінь-Каширської райдержадміністрації Віктор Пась запевнив, що зовсім скоро котельня працюватиме, як і належить, діти не мерзнутимуть.

"Я знаю цю ситуацію. Директор звернувся до мене близько місяця тому. Повідомив, що труба потребує заміни. Ми планово демонтували трубу, адже вона вже згнила і могла будь-якої миті завалитися. Спеціально напередодні ввечері, коли вже не було дітей у школі, завгосп взяв трактор і поклав її", - повідомив Віктор Пась.

Натомість місцеві мешканці мало вірять поясненням про плановий завал труби. До того ж, кажуть, трубу так і не встановили.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні