Волинські гірники погрожують перекрити «Ягодин»

1
12
Волинські гірники погрожують перекрити «Ягодин»
Гірники з Нововолинська 9-го жовтня о 9:00 планують перекрити митний пост “Ягодин”.

Про це інформує БУГ.

Нагадаємо, раніше гірники Нововолинська та Бужан відмовились спускатись у копальню через невиплату заробітньої плати. Акція протесту нововолинських гірників розпочалася 2-го жовтня.

Пікетували волинські шахтарі й ДП “Волиньвугілля”.

Рішення про перекриття митниці прийняли на нараді голів профспілок працівників вугільної промисловості на чолі з Юрієм Калістратовим та Незалежної профспілки гірників під керівництвом Анатолія Мухомеджанова.

Працівники шахти №9 “Нововолинська” далі відмовляються спускатися в копальню. Однак на “Бужанській” вимушені були відновити роботу через підтоплення лави.

Вимоги шахтарів залишаються незмінні: виплата заробітної плати за липень та серпень.

Як підтвердив Мухомеджанов, кошти на виплату заборгованості гірникам мають виділити із програми реструктуризації копалень та добудови шахти № 10 “Нововолинська”. Але вони підуть на виплату заробітної плати не лише нововолинським шахтарям.

“Скільки виділять на Волинь вирішать на засіданні фінансового комітету Кабміну. Сума коштів буде менша, ніж заборгованість. І ця сума буде тільки зростати, поки будуть вирішуватися питання розподілу”, – коментує ситуацію голова профспілки.

До таких рішучих заходів гірники вдаються уже не вперше. З року в рік вони вимушені робити те ж саме. У жовтні минулого року працівники шахт №10 “Новововолинська” та “Бужанська” на автобусах прибули до митного переходу “Ягодин” та провели акцію протесту, блокуючи рух транспорту на трасі “Київ – Варшава”.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
12

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
прості люди,які будуть їхати по трасі є невинні... нехай їдуть під маєтки чинуш,там блокують... Совки хочуть свої проблеми вирішити за чужий рахунок. Якщо не платять.- то чого ви знову лізете в шахту.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні