Питання «євроблях» вирішать на законодавчому рівні, - нардеп

2
-4
Питання «євроблях» вирішать на законодавчому рівні, - нардеп
Питання автомобілів з іноземними номерами буде вирішене на законодавчому рівні.

Про це народний депутат України Максим Курячий повідомив журналістам, передає УНН з посиланням на прес-службу "Блок Петра Порошенка".

Нардеп нагадав, що Комітет з питань податкової та митної політики, спільно з представниками громадськості, підготував меморандум щодо розв’язання проблеми власників нерозмитнених автомобілів з іноземними номерами.

"Є чітка політична воля врегулювати це питання. Була ініціатива підписати меморандум взаєморозуміння і спільних дій, для того, щоб спільними зусиллями внести зміни до чинного законодавства. Йде мова про всі автомобілі, які були ввезені з використанням судового транзиту або тимчасово ввезені, і перебувають на іноземних номерах. Вони мають бути зареєстровані відповідними державними органами, і мають пересуватися дорогами України на державній реєстрації. І митне оформлення, і перша державна реєстрація мали б відбуватися з деякими особливостями, які є на сьогоднішній день", – розповів М.Курячий.

Він також зазначив, що Комітет готовий переглянути питання терміну ввезення, року виготовлення машини.

“Якщо ми врахуємо всі екологічні важелі. Акцизні ставки теж можуть бути переглянуті відповідно до нашого законодавства. Щоб вони були нижчі, ми домовилися, що ми внесемо відповідні зміни до Митного кодексу України, які унеможливлять використання в подальшому таких транзитних схем для ухилення від сплати податків. Домовлялися, домовлялися, але з діалогу ці люди вийшли (громадські активісти, які пікетували ВР – ред.). Але ми все одно це питання вирішимо на законодавчому рівні", – наголосив він.

Він також зауважив, що пропонується зменшити акцизний збір, але не звільнити від нього.

"Бо тоді всі власники мобільних телефонів теж захочуть, щоб була нижча ціна. Акцизні ставки на імпортні автомобілі та інші товари можуть бути зменшені, але на цьому етапі фахівці бюджетного процесу мають знати, де взяти надходження до бюджету з інших джерел, щоб здійснювати підвищення пенсій, ремонт доріг в Україні, соціальні програми. Ми запрошуємо усіх до конструктивного діалогу", – додав нардеп.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вони будуть думати,де взяти надходження з інших джерел. Перестаньте красти і потрясіть своі рахунки і будуть надходження і Украіна заживе!!!
Відповісти
Вони перестануть красти тільки тоді,коли почнуть відрубувати руки, а інакше ніколи
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні