--> Відходи виробництва біоетанолу в Луцьку ніхто не вивчав, – еколог | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Відходи виробництва біоетанолу в Луцьку ніхто не вивчав, – еколог

3
-5
Відходи виробництва біоетанолу в Луцьку ніхто не вивчав, – еколог
Під час відкриття виробництва біоетанолу у Луцьку ТОВ «БІО ПЕК» не отримувало окремого дозволу на перекачування відходів.

Підприємство уклало відповідний договір про надання такої послуги із Гнідавським цукровим заводом, розповіла начальниця відділу управління екології та природних ресурсів Волинської ОДА Ольга Грицай.

«Власником полів фільтрації є Гнідавський цукровий завод, «БІО ПЕК» орендує у них частину – 20 гектарів. Також між ними укладений договір на надання послуг із перекачування відходів виробництва, а саме – барди (залишок після відгонки спирту із бражки, – ред.)», – розповіла еколог.

За її словами, Гнідавський цукровий завод має відповідний дозвіл. Проте під час його отримання у 2007 році не було інформації про майбутнє виробництво біоетанолу.

«У жовтні цього року в Гнідавського цукрового заводу закінчується термін дозволів і на сьогоднішній день вони розробляють нові обгрунтовуючі матеріали щодо викидів. Проектанти візьмуть заміри в атмосферному повітрі, порахують, які речовини є у викидах. Думаю, там буде і аміак, і сірководень, можливо, ще якісь сполуки… такий запах не можуть утворювати прості речовини», – розповіла еколог.

Дозволи такому типу підприємств як Гнідавський цукровий завод видає Мінприроди України. Як запевнила чиновниця, у пакет документів обов’язково буде входити висновок Держпродспоживслужби, а також буде враховуватись рішення громадськості.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Знов смердить.Сукі. Рятуймось,хто може. Питання життя і смерті.
Відповісти
Треба запросити Молотова
Відповісти
санітарні норми не дозволяють існувати навіть цукровому завду в межах житлової забудови не те що здійснювати викиди фекалій, відходів спиртового виробництва тощо
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні