--> У Луцьку починає роботу корпоративний університет «Модерн-Академія» | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Луцьку починає роботу корпоративний університет «Модерн-Академія»

0
14
У Луцьку починає роботу корпоративний університет «Модерн-Академія»
На «Модерн-Експо» навчати персонал почали не вчора: стабільні тренінги, внутрішні конференції, практичні кейси відбуваються тут постійно.

Але величезний стрибок стався протягом двох останніх років: з’явилося чимало навчальних програм, внутрішніх тренерів, які передають свої експертні знання і новоприбулим працівникам, і тим, хто працює давно, але має потребу освіжити чи поглибити свої знання. Тож цілком логічним продовженням закладеного фундаменту є поява корпоративного університету «Модерн-Академія».

- Цей навчальний заклад допоможе вивести на новий, вищий рівень усі ті навчальні процеси, які ми проводимо для росту й розвитку наших працівників, - коментує Маріолла Роганова, ректор корпоративного університету «Модерн-Академія», начальник відділу навчання та розвитку департаменту по роботі з персоналом. - Ми підіймаємо планку якості наших навчань, з чим усіх нас і вітаю!

- Які цілі переслідує новостворений корпоративний університет?

- Це комунікація цінностей компанії, підтримка нашої культури, виявлення та розвиток талантів (відповідно, розвиток кар`єри), збільшення ефективності навчання. Випрацьовуємо і запроваджуємо єдині уніфіковані стандарти, нижче яких опускатися не годиться. Будемо рівнятися на найкращі наші навчання і підтягувати під це тренерів і програми.

- Чому саме відбувається таке занурення вглиб компанії?

- Тому що саме зараз виник запит на більшу експертність, коли йдеться про лідерські компетенції та функціонал. На жаль, провайдери цих послуг на ринку України, навіть визнані тренери з відзнаками, не завжди задовольняють наші потреби. Чому? Тому що всі вони орієнтуються на загальний показник ринку. А середня температура у палаті – це не температура тіла того чи іншого пацієнта.

Навчання, які вони пропонують, не є такими глибокими, як нам того хотілося б. Окрім того, жодна тренінгова компанія, з якою ми співпрацювали, не враховувала до деталей специфіку нашого бізнесу, не була готова брати досвід компанії, кастомізовуватись під неї.

А ми хочемо, вкладаючи у навчання кошти, на виході отримувати дещо більше. Ось так ми стали у себе самих замовником послуг і виконавцем цього замовлення… Ніхто краще за нас не розуміє середовища компанії, її бізнес-стратегії та певних вимог до персоналу. Жоден консультант ззовні не розповість про адаптацію під конкретно нашу компанію. Хоча зовнішніх провайдерів, спеціалістів у вузькопрофільних галузях наприклад, у певні моменти ми будемо залучати все одно.

Читайте також: Як "Модерн-Експо" формує єдину команду: інструменти та мотивація

- Чи дасть відкриття «Модерн-Академії» якісь переваги бізнесу?

- Наприклад, зменшить період адаптації входження в посаду. Ми готові показати людині, як їй пройти її перший шлях на роботі максимально комфортно, хочемо пом’якшити цей процес, бо недарма зміну роботи за рівнем стресу порівнюють із розлученням.

Людина, про яку піклуються з перших днів, має меншу вірогідність помилок; вона швидше включиться, розкриє свій потенціал і почне приносити бізнес-результати. З таким ставленням вона буде працювати у власне задоволення і нікуди від нас не піде, бо в нас – найкраще.

Ще однією перевагою для бізнесу є вищий рівень сервісу. Якщо всередині компанії ми максимально налаштуємося на ефективність, навчання, пошук кращих ініціатив, то зовні це відчують теж.

- Чи зросте при цьому продуктивність праці?

- Без сумніву! Ми відходимо від моменту кількості (довго сиджу на роботі), до моменту якості: я можу посидіти менше, але знаю, як зробити швидше і краще.

Наприклад, у нас є чудові працівники, які не користуються програмою exсel у тій мірі, в якій могли б. І робота, яку вони встигали б виконати за півхвилини, лише ввівши в таблицю потрібну формулу, виконують півдня. Людина просто раніше з цим не стикалася, у неї не було такої потреби, вона й уявлення про такі можливості не має. Яка ж тоді ефективність і продуктивність, коли не володієш інструментом і механізмами?
От ми й покажемо ці можливості. У цьому теж полягає підтримка рівня стандартів та іміджу роботодавців.

Кажучи про тенденції – не тільки гроші важливі, має бути баланс. Відповідно навчання – це не грошова мотивація, яка приваблює кандидатів. Тут навчання більше в сенсі – я стану професіоналом та поглиблю свою експертність, або ж навчатимусь, бо мене помітять і це нова сходинка до моєї кар`єри. Це імідж. Це те, над чим варто працювати.

- Якщо говорити про структуру «Модерн-Академії» - кого будете залучати до викладання?

- Більшість наших деканів - це наш топ-менеджмент, власне керівники компанії, ті люди, які стояли біля витоків і можуть на прикладі власних злетів і падінь розказати щось таке, про що інші люди ще навіть не здогадуються, або ніколи навіть не задумувались. Передбачаємо, що цей обмін досвідом із керівниками стане справжнім натхненням.

Якщо ми говоримо не про топ-команду, а про людей, які виросли в компанії, чи тих, які прийшли нещодавно, але сяють, як зірочки, - їх теж потрібно залучати до цієї роботи, тому що вони будуть мати чим поділитися.

Якісне викладання, як і якісне навчання, змінює простір довкола. Навіть домашній простір піддається впливу того, у що ти віриш. І це справжній показник вартості цих знань. Тому що додому ми несемо найкраще.

- Розкажіть про ваші підпроекти – що це буде?

- Ми плануємо робити живу корпоративну інернет-сторінку, де будуть статті на цікаві теми, де можна буде записатися на потрібний тренінг (вони будуть відкритими і закритими); вони будуть вузькоспеціалізованими: для дизайнерів, інженерів-технологів, тільки для начальників цехів чи розподілювачів робіт, і будуть загальними – для усіх бажаючих.

Будемо намагатися використовувати різні формати і максимальну кількість нових ресурсів – тенденції, які вже себе затвердили. Наприклад. гейміфікація – ігровий момент в навчанні. Просто, приємно і щоб люди хотіли вчитися заввиграшки надалі.

У наших планах також клуб англійської мови. Будемо запрошувати цікавих англомовних спікерів, але й також своїх колег. Всередині компанії чимало людей, які доволі на хорошому рівні володіють англійською і можуть розповісти про, наприклад, стелажі високого складування англійською для тих, хто лише тільки починає з ними працювати.

Ми розглядаємо момент розсилки-рекомендації по всій компанії. Скажімо, які книги, на нашу думку, треба прочитати, або які статті чи презентації варто переглянути. Ми будемо вибирати краще і фільтрувати ресурси для того, щоб люди дійсно не витрачали багато часу на пошуки такої інформації.

Окрім того в нас буде bookcrossing, так звана «подорож книжок» в оновлених приміщеннях, там будуть для цього облаштовані спеціальні полички. Можна буде взяти книжку, яку принесли колеги з рекомендацією, що цікава і корисна, прочитати, лишити враження і принести назад. Можливо, у вас вдома є така книжка, що змінить (ви в це дуже вірите) світ навколо вас – нею теж можна поділитися.

Наталія Шепель
PR-менеджер
департамент HR

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
14

Коментарі:


  • Статус коментування: премодерація для всіх

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні