--> У луцькому ресторані відбулася виставка-аукціон картин онкохворих діток | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У луцькому ресторані відбулася виставка-аукціон картин онкохворих діток

0
0
У луцькому ресторані відбулася виставка-аукціон картин онкохворих діток
Виставка картин, створених луцькими художниками разом із маленькими пацієнтами онкологічного відділення обласної дитячої лікарні, завершилась благодійним аукціоном у ресторані «Чевермето-Ірен».

Усі дванадцять малюнків пішли з-під молотка. Загалом на аукціоні зібрали трохи більше восьми тисяч гривень, які підуть на лікування онкохворої малечі.

Організатор благодійної акції, керівник благодійного проекту «Ангел надії» Женя Гордова розповіла, що ідея малювати спільно із дітками виникла спонтанно, проте, на неї швидко відгукнулися відомі луцькі художники, зокрема Маргарита Паламарчук, Марина Лактіонова, Віктор Дембицький, Алла Харчук, Марина Майко, Юлія Панасюк, Олександр Слабецький, Людмила Бойчук та Аліна Йодловська.

Результат, за словами Жені Гордової, вражаючий, адже художники всього лише допомагали дітям малювати, підказували їм, а вийшли справжні шедеври.



Завідувачка онкогематологічного відділення Наталія Кеда зазначила, що арт-терапія корисна та подякувала художникам за увагу до її маленьких пацієнтів, які місяцями замкнені у лікарняних стінах і практично не мають відвідувачів, окрім рідних.



Дитячі картини розкупили швидко, а подекуди із азартом.
«На таке мистецтво не шкода грошей», - зауважив один із відвідувачів благодійного вечора лучанин Дмитро.



Він придбав найдорожчу картину аукціону і розповів, що планує найближчим часом відвідати дівчинку-художницю, аби повернути її перший «шедевр» та віддячити подарунками.

Ще один гість аукціону Володимир придбав аж чотири картини. Каже, що часто відвідує подібні заходи, а придбані малюнки подарує центру дітей-аутистів.



До слова, у готельно-ресторанному комплексі «Чевермето-Ірен» (вул. Дубнівська, 99а), де відбувся благодійний вечір, досі триває виставка картин волинських художників, частина коштів від продажу яких теж піде на лікування дітей хворих на рак.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні