--> У Луцьку ділилися секретами успішного бізнесу | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Луцьку ділилися секретами успішного бізнесу

0
0
У Луцьку ділилися секретами успішного бізнесу
Як вести бізнес в Україні, що варто знати тим, хто лише задумується над тим як його почати, та в чому секрет успішного бізнесу, - говорили в Луцьку на першому регіональному бізнес-форумі «Україна – країна підприємців». У рамках цього заходу, ініціаторами якого виступили ПриватБанк та Український союз промисловців та підприємців, презентували також програму підтримки підприємництва «КУБ» (Країна Успішного Бізнесу).

Директор Північно-Західного регіонального управління ПриватБанку Юрій Войтенко наголосив, що сьогодні підприємництво є найбільш реальним засобом забезпечити власну сім’ю.

«Зі свого боку ми готові допомогти почати або розвинути малий бізнес порадами, консультаціями, пропозиціями та інноваційними сервісами й програмами фінансування, що будуть доступні для майбутніх підприємців. Проблема в тому, що люди, або не знають як розпочати власну справу, або їм не вистачає фінансування. Тому наше завдання – надихнути підприємців, розповісти, як почати свою справу. За програмою КУБ, яку ми презентували в рамках форуму на Волині, нашими зусиллями було створено майже 80 тис. робочих місць. Ця цифра нас надихнула. Ми переконані, що запустити національну програму абсолютно посильно, якщо до неї підключаться всі банки, вся спільнота», - зауважив пан Войтенко.


Основна суть програми «КУБ» - аби за рахунок місцевих бюджетів компенсувати частини відсотків за банківськими кредитами. Рекомендована сума компенсації за створене одне робоче місце 30 000 грн. Завдяки чому вдасться стимулювати населення розвивати власну справу. 80% населення України перебуває за межею бідності, за останні три роки рівень безробіття зріс втричі. Войтенко зазначив, що наразі Україна регресує і входить у трійку лідерів трудової міграції. За його словами, за цей рік не менше півмільйона наших співгромадян працевлаштовані в Польщі і саме Волинь є одним із основних донорів трудової міграції.


Загалом, програма КУБ, як розповів Юрій Войтенко, завдяки спільному із владою кредитуванню бізнесу прогнозує створення до кінця 2018 року близько мільйона робочих місць. Вона передбачає навчання та консультування підприємців, фінансування бізнес-проектів (кредити від 50 до 300 тисяч гривень на 12 місяців під 2,4% на місяць).

До слова, цією програмою уже скористалося більше ста тисяч підприємців, отримавши позик на суму більше 1,3 мільярда гривень.
_DSC6941.JPG

Окрім трьох сотень учасників форуму, серед гостей – голова Волинської ОДА Володимир Гунчик та заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко. Керманич області запевнив присутніх, що влада відкрита до співпраці з бізнесом.

«Ми дуже зацікавлені в тому, щоб були створені обласна та регіональна програми підтримки підприємництва і бізнесу. За результатами форуму облдержадміністрація внесе на розгляд сесії облради програми розвитку підприємництва і бізнесу, започаткувавши співфінансування з обласного бюджету і банківських структур», – сказав Володимир Гунчик.

Також, за словами губернатора, важливо, що завдяки програмі КУБ можна буде допомогти демобілізованим бійцям із пошуком роботи та реалізацією себе, яких, до слова, на Волині близько 10 тисяч осіб.


Заступник мера Луцька Сергій Григоренко розповів, що основними платниками податків є саме представники малого та середнього бізнесу.

«Щодо підтримки підприємництва міський бюджет є дещо обмеженим, тому нам важлива така ініціатива ПриватБанку, коли ми можемо ці витрати поділити», - наголосив він.


Учасники бізнес-форуму мали нагоду поспілкуватись не лише із банкірами та чиновниками, а й тими бізнесменами, які успішно ведуть свою справу протягом десятків років. Зокрема, секретом успіху ділилась співвласниця корпорації «Тигрес» Ірина Дубчук. Вона розповіла, що компанія «Тигрес» є сімейним бізнесом, започаткованим її батьками. Стартували у кінці 90-х із роздрібної торгівлі товарів, а згодом зайняли нішу виробника дитячих товарів – одягу, постільної білизни, м’яких та пластикових іграшок.

«На першому місці у нас якість, бо кінцевим споживачем є дитина, яка повинна гратися якісною та безпечною іграшкою. Щаслива дитина – центр усього, що ми робимо», - розповіла Ірина Дубчук.


Один із засновників сімейних кафе «Дядя» та ряду розважальних закладів Луцька Роман Хорзов поділився із учасниками форуму своїм шляхом від звичайного студента до креативного бізнесмена. За його словами, він працював протягом чотирьох років у київській компанії, «розкрутивши» 52 заклади ресторанно-клубної індустрії по всій Україні.

«Отримуючи мінімальні доходи від роботи у цій компанії, я мотивував себе тим, що я отримую колосальні знання і досвід… Працюючи по 12-14 годин на добу, я розумів, що мені це потрібно, бо я формую свою власну базу, яку згодом можу використати для себе. Так і сталося…», - поділився досвідом Роман Хорзов.



Національна програма розвитку малого бізнесу «Країна підприємців» успішно працює на Волині. На сьогодні підтримку знайшли більше на Волині вже профінсовано 150 проектів на загальну суму понад 15 млн. грн. Щоб стати учасником національної програми «Країна підприємців», достатньо зареєструватися на сайті програми kub.pb.ua.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні