«ПриватБанк» продасть кредити українців: у чому причина

0
«ПриватБанк» продасть кредити українців: у чому причина
ПриватБанк оголосив про продаж прав вимоги за картковими кредитами із загальною заборгованістю 501,4 мільйона гривень через систему електронних торгів "СЕТАМ". Права вимоги за таким портфелем включають лише тіло кредиту та нараховані відсотки.

Про це пише 24 канал.

Що пропонує Приватбанк
Портфель включає понад 80 тисяч споживчих кредитів, наданих фізичним особам без забезпечення, які були визнані безнадійними та списані коштом сформованих резервів. З портфеля для продажу виключені кредити, де боржниками є військовослужбовці та мобілізовані.

Продаж боргу буде здійснюється шляхом проведення електронних торгів. Мінімальна ціна продажу лота складає 2,1% від початкової (стартової) ціни лота.

Продаж безнадійних кредитів
У грудні 2023 року Приватбанк повідомив про намір продати портфель сумою 500 мільйонів гривень, який включатиме понад 60 тисяч споживчих кредитів списаних коштом сформованих резервів.

У 2020 році державний Приватбанк списав із балансу 38 мільярдів гривень непрацюючих кредитів, під які було раніше сформовано 100% резервів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні