У Луцьку назріває конфлікт між євреями

6
1
У Луцьку назріває конфлікт між євреями
Ортодоксальна іудейська релігійна громада обурена тим, що міська рада не узгодила з нею створення музею в синагозі, натомість доручила це іншій релігійній громаді.

Про це на зустрічі представників управління туризму та промоції з активістами розповіла представниця громади Ханна Матусовська, - повідомляє Район. Луцьк.

Вона зауважила, що створення музею у приміщенні синагоги, яке наразі використовується спортивним клубом «Динамо», може призвести до релігійної ворожнечі.

Жінка нещодавно отримала відповідь від Волинської облдержадміністрації про те, що у приміщенні синагоги хочуть створити музей. Проте, як розповідає Ханна, з такою пропозицією влада звернулася не до правонаступників синагоги – ортодоксальної громади, а до реформістів.

«Ви провокуєте релігійний конфлікт. Я отримала відповідь від облради про те, що ви плануєте з реформістами створити музей. Але реформісти не є правонаступниками цієї синагоги і реформісти взагалі не є течією іудаїзму. Ви не звертаєтеся до нас, як до правонаступників, а звертаєтеся до них. Ми були в шоці від цієї ініціативи», – зазначила Ханна Матусовська.

Крім того, вона зауважила, що місце музею варто узгодити з єврейською громадою, бо робити його у башті – неповага до хасидів.

«Чотири хасидські двори, які були знищені і лежать на цукровому заводі достойні тільки башти?» – поцікавилася Ханна Матусовська.

Проте Наталія Бунда зауважила, що створення музею було тільки ідеєю. Головне завдання – зберегти синагогу від руйнування.

Чиновниця зазначила, що управління туризму готове співпрацювати з єврейською громадою та розглянути усі пропозиції, які стосуються розвитку туризму у місті.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хай валить в ізраль і там керує
Відповісти
Усі євреї покинули Луцьк залишилися одні засранці і аферисти
Відповісти
Ще б жиди тут не качали свої права.Ми українці повністю безправні, а вона ще щось там мукає.Вали в Ізраїль
Відповісти
Ще одні бідні "депутати" знайшлися. Збудуйте собі музей як вірмени будують храм у місті. Вам що місто має будувати ? На Б.Хмельницького будинок напів порожній стоїть.
Відповісти
Конфлік жидів з євреями?
Відповісти
після війни від синагоги залишилась одна стіна.То на яку частку сподіваються ортодокси?закону про репарації немає-це комунальна власність
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні